21 Haziran 2016 06:15

Brüksel'de bomba alarmı

Belçika'nın başkenti Brüksel'de kalabalık bir noktada bombalı saldırı düzenlenebileceği istihbaratı üzerine güvenlik güçleri harekete geçti.

Paylaş

Belçika'nın başkenti Brüksel'de kalabalık bir noktada bombalı saldırı düzenlenebileceği istihbaratı üzerine güvenlik güçleri operasyon düzenleyerek bir kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahıstan bomba çıkmadı.

Kentin en büyük alışveriş merkezlerinden birisi de güvenlik endişeleri nedeniyle kapatıldı.

BBC'nin haberine göre Brüksel savcılığından yapılan açıklamada gözaltına alınan kişinin üzerinde bomba düzeneği olabileceği açıklandı.

 Ancak Brüksel polisi daha sonra şüphelinin üzerinde patlayıcı bulunmadığını söyledi.

Sabaha karşı 05.30 civarında yüzü maskeli özel harekat polislerinin City 2 alışveriş merkezi etrafında dolaşmaya başladığı görüldü.

Emniyet güçleri alınan istihbaratla sabah erken saatlerde harekete geçerken Belçika Başbakanı Charles Michel'in de sabah erken saatlerde acil bir güvenlik zirvesi topladığı açıklandı.

Belçika'nın RTL televizyon kanalı, saat 4.30 sularında City 2 alışveriş merkezi çevresinde dolaşan bir kişinin polise ihbar edilmesinin ardından operasyonun başlatıldığı aktarıldı.

Mart ayında Brüksel'in en büyük havalimanı ile şehrin merkezindeki bir metro istasyonunda gerçekleşen eş zamanlı saldırılarda 34 kişi hayatını kaybetmişti.

Metro ve havalimanı saldırılarını Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üstlenmiş, saldırıların ardından ülkede güvenlik önlemleri artırılmıştı.  (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Özgür Gündem'de nöbeti Can Dündar devraldı

SONRAKİ HABER

NATO’dan Irak ve Suriye’ye müdahale hazırlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...