20 Haziran 2016 20:34

Yüksekdağ: Bütün zorluklara karşı halkımız gibi direneceğiz

HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP’nin gücünden korktukları için üzerine geldiklerini belirterek, 'Zorluklara karşı halkımızı gibi direneceğiz' dedi.

Paylaş

Antep’te HDP'nin düzenlediği iftar programına HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, İstanbul Milletvekili Celal Doğan, Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, DBP, EMEP, SYKP, ÖSP, İHD yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı.

HDP İl Eş Başkanı Erkan Şahin’in açılış konuşmasından sonra konuşan HDP İstanbul Milletvekili Celal Doğan zor bir dönemden geçtiklerini söyledi.  İktidarın bütün planının HDP’nin meclisten atmak üzere yaptığını ifade eden Doğan, “Türkiye’de adalete güvenin olmadığı, hukukun bittiği bir durumla karşı karşıyayız. Benim gideceğim hakim, savcı yandaş mı bilmiyorum. Gerçekten objektif midir bilmiyorum. Bizi tıpkı Roma'da aslanların ağzına köleleri attıkları gibi bir şeye maruz bırakıyorlar” dedi.

Doğan’dan sonra konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, bütün zorluklara rağmen birliklerini yitirmediklerini söyledi. İsteklerinin zorla, baskıyla, şiddetle bastırılmaya çalışıldığını belirten Yüksekdağ, “HDP’nin yürüyüşünü ve demokratik mevzilenmesini kırmak, onlar için tek bir anlamı var; Türkiye’deki bütün halkları sarayın kapısında hizaya dizmek” diye konuştu. HDP’li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılarak, hapse gönderilmesiyle karşı karşıya olduğunu söyleyen Yüksekdağ, “Halkımız nasıl kuşatma ve abluka altında direndiyse, demokrasiye inandıysa. Biz de böyle direneceğiz ve bu inancı öyle büyüteceğiz” dedi. Her yerde demokrasinin, hakkın ve adaletin sesi olacaklarını dile getiren Yüksekdağ, “Çuval çuval paraları sıfırlayamayanlar, yolsuzluk, rüşvet ağı üzerinden kendilerine karanlık egemenlik alanı kuranlar, haram yemeden iktidarda durmayı başaramayanlar bizim siyasetimizi anlamayı başaramazlar. Bizim direncimizi anlamayı başaramazlar” dedi. HDP’ningücünden korktukları için üzerlerine geldiklerini belirten Yüksekdağ, “Türkiye’de özgürlükler içinde yaşayabileceğimiz, demokratik bir rejimin inşa gücünü var ettiğimiz için bizden korkuyorlar. Bu ülkeyi yeniden pırıl pırıl tertemiz iyilikle, güzellikle, eşitlikle, adaletle yeniden kurabileceğimizi gördüler çünkü.  7 Haziran’da, 1 Kasım’da gördüler” dedi.

Antep’in AKP tarafından IŞİD’in üssü haline getirildiğine dikkat çeken Yüksekdağ, “AKP Antep’i IŞİD’in üssüne çevirdi. Önce ülkeyi güvenliksiz hale getirdiler. Sonra ‘güvenliği sağlamak için savaş ilan etmemiz lazım’ dediler. Güvenlik politikaları adı altında IŞİD’e karşı değil, kendi halkına karşı şiddet politikaları geliştirildiler. Bu şiddet Türkiye'nin güvenliği için yapılmıyor, sarayın güveni için yapılıyor. Bu memleketi saltanat düşkünlerine iktidar saplantılarına teslim etmeyeceğiz. Bu toprakların sahibi vardır, halklarımızdır. Zalimin zulmüne karşı durmaya devam edeceğiz. Bu zulme karşı el ele, sırt sırta vererek bu karanlık günleri aşacağız. Tıpkı Rojava'da doğan güneş gibi tekrar yeni bir güne merhaba diyeceğiz” dedi. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Oyuncuların morali bozulmasın, primler yatırılsın

SONRAKİ HABER

Fatih Gezer ile yeni albümü 'Anlarlar mı?' üzerine konuştuk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...