20 Haziran 2016 17:10

Galatasaraylı akademisyenlerden Sayın'la dayanışma bildirisi

Galatasaray Üniversitesi’nden Akademisyenler, Bilgi Üniversitesi'nin işine son verdiği Prof. Dr. Zeynep Sayın'la dayanışma bildirisi yayınladı.

Paylaş

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin, derste gizlice yapılan bir ses kaydında Tayyip Erdoğan'ı eleştirdiği gerekçesiyle işine son verdiği Prof. Dr. Zeynep Sayın için Galatasaray Üniversitesi’nden Akademisyenler imzasıyla bir dayanışma bildirisi yayımlandı. Bildiride akademik özgürlüğün ve bağımsızlığın, üniversitenin olmazsa olmazlarından olduğu kaydedilirken, Bilgi Üniversitesi Rektörlüğü’nün gösterdiği tavrın da öğrencilerin muhbir yurttaşlar olarak yetiştirilmesinin meşru kılınacağına dikkat çekildi. Galatasaray Üniversitesi’nin yayımladığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"PROF. DR. ZEYNEP SAYIN YALNIZ DEĞİLDİR

Geçtiğimiz hafta Bilgi Üniversitesi’nde yarı zamanlı olarak ders veren meslektaşımız  Prof. Dr. Zeynep Sayın'a ait olduğu iddia edilen ve bir öğrenci tarafından derste gizlice alındığı söylenen bir ses kaydına ilişkin haberlerin yayınlanmasını takiben, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında hakaret içeren ifadeler kullandığı belirtildiği" ifade edilerek Prof. Dr. Sayın ile Bilgi Üniversitesi'nin ilişiğinin kesildiği bilgisi, üniversite rektörlüğü tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. Bu açıklama, ertesi gün aynı üniversitede çalışan ve ders veren bir grup akademisyen arkadaşımız tarafından kamuoyuna duyurulan bir açıklama ile protesto edildi.

Biz Galatasaray Üniversitesi’nden öğretim elemanları olarak, akademik özgürlüğün, ifade özgürlüğünün ve bağımsızlığın, üniversitenin olmazsa olmazlarından olduğu konusunda meslektaşlarımızla aynı şekilde düşünüyoruz. Bu talihsiz tavrın Bilgi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından benimsenmesine ses çıkarmamanın, akademik özgürlüğün yok olacağı ve öğrencilerin muhbir yurttaşlar olarak yetiştirileceği bir ortamı meşru kılacağını biliyoruz. Bu sebeple Galatasaray Üniversitesi’nden akademisyenler olarak, akademik özgürlük, ifade özgürlüğü ve bilimsel bağımsızlığın olmadığı bir üniversiteyi reddediyor, Prof. Dr. Zeynep Sayın’ın yanında olduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz." (İstanbul/EVRENSEL)

{{282849}} 

ÖNCEKİ HABER

Fatih Polat: Madem Gündem'le dayanışma suç, ben de ortağım

SONRAKİ HABER

Kadınlar Çilem Doğan'ın serbest bırakılmasını kutladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa