20 Haziran 2016 15:14

Yaşarken görmedi, mezarlarını ziyaret etti

Örgütlerin taleplerine rağmen mülteciler için harekete geçmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, mültecilerin mezarlarını ziyaret etti. 

Paylaş

Metehan UD
İzmir

Geçtiğimiz yaz dünyanın yüzünü döndüğü Basmane'de sokakta yaşanan mülteci dramını görmezden gelen, kitle örgütlerinin taleplerine rağmen mülteciler için harekete geçmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, mültecilerin mezarlarını ziyaret etti. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağlu, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu üyeleri ile birlikte 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla, Ege Denizi'nde yaşamını yitiren mültecilerin mezarlarının bulunduğu Doğançay Mezarlığı'nı ziyaret etti. 'Başkan Kocaoğlu, yaşamını yitiren mültecileri andı' başlığıyla basına servis edilen haberde Aziz Kocaoğlu'nun yaşamını yitiren mülteciler için dua okuduğu ve savaşların ve acıların tüm dünyada son bulmasını istedi. 


Mültecilerle ilgili yaptığı konuşmalarda her defasında mülteciler için yaptıkları mezarları anlatan Kocaoğlu, geçtiğimiz yaz Basmane'de yaşan mülteci dramı karşısında adım atmadı. Kocağlu, yaz sıcaklarında mültecilerin serinlemek için girdiği Kültürpark'ın kapılarını mültecilere kapatmıştı. 

'TALEPLERE KULAK TIKADI'

Kocaoğlu'nun mülteci sorunu yaklaşımı karşısında demokratik kitle örgütleri defalarca Kültürpark girişinde açıklamalar yaptı. Açıklamalarda İzmir Valiliği kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin mültecilerle karşısında tutumu eleştirilmiş ve sorumluluk alması gerektiği vurgulanmıştı. Açıklamalarda, Kültürparkı'nın kapılarının mültecilere açılmasını, sokakta yaşayan mültecilere yemek dağıtılmasını ve sağlık problemleri yaşanmaması için seyyar tuvalet ve seyyar duş kurulmasını istemişti. Mültecilerin sorunlarını görmezden gelen Kocaoğlu, bu taleplere karşı da kulaklarını tıkadı. Kocaoğlu, bu konuda da randevu taleplerini de kabul etmemişti. 

ÖNCEKİ HABER

Şırnak’ta iki mahalle yıkılıyor

SONRAKİ HABER

Mültecilere insani yaşama koşulları sağlansın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...