20 Haziran 2016 14:50

Funk’ın ustası Nile Rodgers, ilk kez Türkiye’de

Disko ve funk’ın en önemli isimlerinden, Le Freak’ten Get Lucky’e dans şarkılarının yazarı Nile Rodgers, grubu Chıc ilk kez Türkiye’de.

Paylaş

Disko ve funk’ın en önemli isimlerinden, Le Freak’ten Get Lucky’e dans şarkılarının yazarı Nile Rodgers, grubu Chıc ilk kez Türkiye’de. Gecenin açılışını ise Unknown Mortal Orchestra yapacak. 

23. İstanbul Caz Festivali, Nile Rodgers ve grubu CHIC’i ağırlıyor. Nile Rodgers ve CHIC, 28 Haziran Salı akşamı Küçükçiftlik Park’ta izleyicilere disco ve funk ile dolu tek gecelik bir festival yaşatacak. Saat 20.00’de başlayacak gecenin açılışını ise yarı ABD’li yarı Yeni Zelandalı psychedelic pop, indie rock grubu Unknown Mortal Orchestra yapacak.  

Nile Rogers, 1976’da Bernard Edwards ile birlikte kurduğu CHIC adlı grupla birlikte Atlantic Records’un 3 milyon satan tek single’ı “Le Freak” gibi onlarca hit parça besteledi. O sıralarda yükselen disko akımı ve CHIC’in coşkulu single’ları “Everybody Dance” ve Grammy Ödülü’ne aday gösterilen “Dance, Dance, Dance (Yowsah, Yowsah, Yowsah)” listelerde hızlıca yükseldi. Kısa sürede bir disco efsanesine dönüşen ikilinin, C’est CHIC albümü Billboard tarafından “Yılın Bir Numaralı Albümü” seçildi. Altın single’lar “I Want Your Love” ve “Le Freak”, pop, R&B ve disko listelerinin başına geçti. 

Disco ve pop türlerinde yaşayan en büyük prodüktörlerden biri kabul edilen Nile Rodgers,  We Are Family (Sister Sledge), Like A Virgin (Madonna), Let’s Dance  (David Bowie), Diana (Diana Ross), Notorious (Duran Duran) gibi liste başı pek çok albümün prodüktörlüğünü üstlendi, Michael Jackson, Bob Dylan, Grace Jones, Robert Plant, Slash, Eric Clapton ve Mick Jagger gibi önemli sanatçılar için art arda hit parçalara imza attı.

2014’te Daft Punk’la birlikte çıkarttığı Random Access Memories ile tüm listeleri alt üst eden Nile Rodgers, “Yılın Albümü”nün yanı sıra “En İyi Kayıt” ve “En İyi Pop/Grup Performansı” dalları olmak üzere üç Grammy Ödülü’nün sahibi oldu. 

Geçtiğimiz kasım ayında bütün biletleri tükenen bir konserle Salon sahnesine çıkan ekip son albümleri Multi Love ile birçok müzik ödülüne aday oldu ve Yeni Zelanda Müzik Ödülleri’nde “En İyi Alternatif Albüm” ödülünü kazandı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kurt Cobain’in çizimleri  koleksiyon oluyor

SONRAKİ HABER

Ordu'da bir maden gerçeği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...