20 Haziran 2016 14:44

Eğitim Sen yöneticilerine sürgün

Eğitim Sen Batman Şubesinin son bir kaç ayda 5 üye ve yöneticisi sürgün edildi.

Paylaş

Eğitim Sen Batman Şubesinin son bir kaç ayda 5 üye ve yöneticisi sürgün edildi. Sendikaları üzerindeki artan baskıyı değerlendiren Eğitim Sen Batman Şube Eş Başkanı Aziz Turay, 5 üyelerinin sürgün edilmesinin yanında bazı üyelerinin de açığa alındığını söyledi. Turay, artan baskılar karşısında mücadeleci çizgilerinden vazgeçmeyeceklerini, aksine saldırı ve katliamlar karşısında direneceklerini ifade etti. 

SÜRGÜN VE GÖREVDEN ALMALAR SÜRÜYOR

AKP’nin, sendika üzerindeki baskılarını hem havuz medyası yoluyla hem de sürgün ve görevden almalarla sürdürdüğünü aktaran Turay, “Sendika üyelerine açılan davaların sonuçları beklenmeden ya görevden alınıyorlar ya da sürgün ediliyorlar. Sason’da ocak ayında bir yöneticimiz açığa alınırken bir yöneticimiz de başka bir ilçeye sürgün edildi. Yine Gercüş’teki ilçe temsilcimiz Sason’a sürgün edilirken, en son Kozluk temsilcimiz ile bir yöneticimiz Bayburt ve Rize’ye sürgün edildi” dedi.

‘SALDIRILARA KARŞI DURDUĞUMUZ İÇİN HEDEF ALINDIK’

Emek ve demokrasi güçlerinin saldırılar karşısında mücadele ettiğini ifade eden Turay, “7 Haziran seçimlerinden sonra AKP, ülkeyi kaos ve savaş sarmalına soktu. Bu kaosa karşı hem sokakta hem de değişik platformlarda mücadele ettiğimiz için Eğitim Sen hedefe konmuştur” dedi. Bütün toplumun savaş ortamından olumsuz etkilendiğini söyleyen Turay, “Kürdistan’da yürütülen savaş nedeniyle 100 binden fazla öğrenci de eğitim hakkından mahrum kaldı. Bu sürecin bir an önce sona ermesi için mücadele ediyoruz. Savaşa karşı yürüttüğümüz mücadeleler siyasi iktidarın hoşuna gitmedi. AKP ülkeyi tamamen egemenliği altına almayı hedefliyor. Kendilerine muhalif kesimlere bir saldırı başlatmış durumda. Biz de bu saldırılardan payımıza düşeni aldık. Ancak baskılar karşısında mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” dedi. (Batman/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Binlerce sivil Felluce’den kaçıyor

SONRAKİ HABER

Kurt Cobain’in çizimleri  koleksiyon oluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...