20 Haziran 2016 09:15

Star'ın yeni Kabataş'ı: Firuzağa

Gezi Direnişi'nde Elif Çakır imzalı 'kurgu' Kabataş manşetiyle gündem olan Star gazetesi bugün de 'Gezi denemesi tacize takıldı' manşetiyle çıktı.

Paylaş

Hükümete yakınlığıyla bilinen Star gazetesi yalan haberleri manşetlerine taşımayı sürdürüyor. “Gezi denemesi tacize takıldı” başlığıyla manşete taşınan haberde imzası olan Kemal Gümüş, daha önce de Şırnak’ın Cizre ilçesinde benzer bir yalan haber yapmıştı.

Manşetin alt başlığında, ‘Şer cephesinin ‘irticacı saldırı’ diyerek duyurduğu Beyoğlu’daki olayın yeni bir Gezi denemesi olduğu ortaya çıktı. Kavganın kaldırımdaki masalar arasında geçmeye çalışan kadına küfredilmesinden kaynaklandığı belirlendi.” ifadelerine yer veriliyor.

Haberin ilk spotunda, “Türkiye’yi hedef alan karanlık güçler, Beyoğlu’nda bir plakçıda çıkan kavga üzerinden Gezi benzeri kaos tezgahlamak için yeni bir provokasyona imza attı. Türkiye düşmanlarının ‘irticacı saldırı’ diyerek sunduğu olay dün aydınlandı. Kavganın nedeninin alkol değil, küfür ve hareket olduğu tespit edildi.” yazılırken, ikinci spotta, “Sosyal medyadan örgütlenerek hükümete karşı eylem çağrısı yapan şer gruplarının hevesi ise emniyetin titiz çalışmasıyla kursaklarında kaldı. Gerçek mağdurun iki çocuk annesi Z.B. olduğu anlaşıldı. Konuyu dünya gündemine taşıyan gayrimilli medyadaki hazır kıtaların maskesi de bu olayla bir kez daha düştü.” Son spotta ise, “Firuzağa sakinleri, Beyoğlu’nda provokasyonu yapanların dışarıdan gelenler olduğunu anlattı.” ifadelerine yer verildi. Mahalledeki durumu haberleştirilen basın da hedef gösterildi.

Söz konusu haberin sahibi Kemal Gümüş, Twitter hesabından gazetenin manşetini paylaşırken, “Gezi çakalları bu sefer tacize takıldı. Meselenin alkol olmadığı çabuk ortaya çıktı!..” ifadelerini yazmaktan çekinmedi.

İKİNCİ KABATAŞ İTİRAFI!

Gümüş, tepkiler üzerine attığı Tweet ile, Firuzağa'yı savunayım derken Kabataş'ın yalan olduğunu itiraf etti: Gezi çakalları bu günkü haberimizden ikinci bir Kabataş çıkartmak için akıl sınırlarını epey zorluyor :)

Gezi direnişi sırasında Kabataş’ta başörtülü bir kadının ‘deri eldivenli’ göstericilerin saldırısına uğradığı yalanı, MOBESE görüntüleri ve polis raporuyla da çürütülmüştü. Dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan, "Kabataş'ta başörtülü bacıma saldırdılar. Görüntülerini Cuma günü izleteceğim' demiş ancak o cuma hiç gelmemişti.  

GÜMÜŞ'ÜN CİZRE YALANI!

Firuzağa haberini yapan Star Muhabiri Kemal Gümüş’ün, Cizreli bir yurttaşın fotoğrafıyla birlikte ‘Allah’a şükürler olsun ki evim yıkıldı’ sözlerine yer verdiği haberi de yalan çıkmıştı.

Star’ın Kemal Gümüş imzasıyla manşete taşıdığı ‘Yeni Haziran’ başlıklı haberde, ilçedeki operasyonlarda görev verilmiş kolluk birimlerinin bir duvara yazdığı ‘Zafer Allah’ındır’ yazısı önünde oturan bir yurttaşın fotoğrafına yer verilerek, o kişinin “Allah’a şükürler olsun ki evim yıkıldı. Eğer o evde kalsaydık ve o ev bu süreçten sağlam çıksaydı ne namusumuz kalırdı ne de geleceğimiz” dediği ileri sürülmüştü.

Ancak DİHA’nın fotoğraftaki kişiye ulaşmasıyla Star’ın yalanı da ortaya çıkmıştı. DİHA’nın ulaştığı Abdulkahar Nas, sözlerinin çarpıtıldığını belirterek, “Kim evi yıkıldığı zaman Allah’a şükür evimiz yıkıldı diye tepki verir? Cizre’yi yıktılar, ne sevinmesi. Bu halimizin üstüne bir de bizim hakkımızda yalan yanlış şeyler söylüyorlar” demişti. (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Özgür Gündem'in 3 nöbetçi yayın yönetmenine tutuklama talebi

SONRAKİ HABER

Tekmelenen madenci fotoğrafı yüzünden ambargo uyguladılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...