20 Haziran 2016 07:53

Derya Okatan: Özgür Gündem basın özgürlüğünün simgesidir

Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan 'Nöbetçi Yayın Yönetmenliği' kampanyasında nöbeti gazeteci Derya Okatan aldı.

Paylaş

Baskı ve soruşturmaların hedefinde olan Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak amacıyla gazeteci, yazar ve aydınların başlatmış olduğu "Nöbetçi Yayın Yönetmenliği" kampanyasının 49'uncu gününde nöbeti Özgür Radyo Genel Yayın Koordinatörü Derya Okatan devraldı. Okatan, gazete çalışanları ile haber toplantısına katılarak haber önerilerinde bulundu.

Kampanyaya dahil olmaktan gurur duyduğunu belirten Okatan, Özgür Gündem'in tüm Türkiye halkları açısından ve Türkiye basını bakımından çok önemli bir yerde durduğunu belirterek, Kürt kentlerinde yaşananlardan kamuoyunun Özgür Gündem gazetesi sayesinde öğrendiğini hatırlattı. 

Okatan, "Özgür Gündem'e yönelik saldırı batıdaki, özellikle de Türkiye toplumundaki halkların gözüne bant çekilmesi anlamına geliyor. Biz gazeteciler de bu saldırıları sadece Özgür Gündem'e yönelik değil bütün basına yönelik bir saldırı olarak görmemiz gerekir. Gündem'e yönelik saldırılar ile batıdaki tüm gazetecilerin ağızlarına bant vurulmasını, ellerine ve kalemlerine kelepçe vurulması anlamına geliyor" diye konuştu. 

Dayanışmaya açılan soruşturmalara da tepki gösteren Okatan, "Bu soruşturmalar bizim ne kadar doğru yerde olduğumuzu gösteriyor. Özgür Gündem gazetesi bizim gazetemizdir, bütün basın emekçilerinin, basın özgürlüğünün simgesidir bu nedenle sahip çıkmak gerekir" diye belirtti. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Sözünü tuttu: ‘Seçilmiş kişi’den halk kahramanına

SONRAKİ HABER

Hasta yakınları, hemşireleri ve hastabakıcıyı dövdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...