20 Haziran 2016 06:37

Hitler’in ceketi 275 bin avroya satıldı

Almanya’nın Münih kentinde hafta sonunda yapılan tartışmalı müzayedede Nazi liderlerinin eşyaları yüksek fiyatlara alıcı buldu.

Paylaş

Almanya’nın Münih kentinde hafta sonunda yapılan tartışmalı müzayedede Nazi liderlerinin eşyaları yüksek fiyatlara alıcı buldu. “Hermann Historica“ da yapılan açık artırmada, Adolf Hitler’in çorabından ceketine, Göring’in iç çamaşırından Eva Braun’un elbiselerine kadar John K. Lattimer’e ait koleksiyonda yer alan 169 parça Nazi eşyası yaklaşık 900 bin avroya alıcı buldu.

HİTLER’İN ÜNİFORMA CEKETİ 275 BİN AVRO

Açık artırmada Hitler’in 1940 yılında Fransa’da giydiği gri renkli üniforma ceketi 275 bin avroya satıldı. Hitler’e ait bir pantolon ise 62 bin avroya alıcı buldu. Çılgın müzayedede Hitler’in 1929 tarihine ait köpek vergisi makbuzu 3 bin 300 avroya, 20 Temmuz 1944 tarihinde çekilen kafa röntgeni 21 bin avroya alıcı buldu.

GÖRİNG’İN DONUNA 3 BİN AVRO

Müzayedede Nazi subayı Hermann Göring’e ait eşyalar da büyük ilgi gördü. Göring’in pilot saati 42 bin, zehir kutusu 26 bin, şapkası 3 bin 400, iç çamaşırı ise 3 bin avroya satıldı.
Bild gazetesinin bildirdiğine göre, Hitler’e ait çok sayıda eşyayı adı gizli tutulan bir kişi 600 bin avra vererek aldı. Beş saat süren açık artırmada Nazi dönemine ait eşyalar, müzayede salonunda bulunanlar kadar internet üzerinden ve telefonla katılanlar tarafından adeta kapışıldı. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Willy Brandt ABD ajanı mıydı?

SONRAKİ HABER

Çadırlarda yaşayan ailelerle ilgili gözlem raporu hazırlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...