20 Haziran 2016 05:51

Hakim karşısına çıkacak Sisê Nine'ye sahip çıkma çağrısı

Muş'un Varto ilçesinde 6 Nisan'da yapılan baskında gözaltına alınarak tutuklanan 77 yaşındaki Sise Bingöl, 23 Haziran'da hakim karşısına çıkacak.

Paylaş

Muş'un Varto ilçesine bağlı Badan köyündeki evine 6 Nisan'da yapılan baskında gözaltına alınarak tutuklanan 77 yaşındaki Sise Bingöl, 23 Haziran'da hakim karşısına çıkacak.

Muş'un Varto ilçesine bağlı Badan köyündeki evine 6 Nisan Çarşamba günü yapılan baskında gözaltına alınarak tutuklanan 77 yaşındaki Sise Bingöl'ün yargılandığı davanın ilk duruşması 23 Haziran günü Mûş Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. İki ayı aşkın süredir tutuklu bulunan Sise Nine, "Örgüte üye olmak" ve "Örgüte yarım ve yataklık" iddiasıyla yargılanacak. Sağlık sorunları nedeniyle geçtiğimiz hafta içinde bir kez daha hastaneye kaldırılan Sise Nine'nin sağlık durumunun cezaevine girdikten sonra daha da kötüye gittiğini söyleyen oğlu Zafer Bingöl, “Annem 74 yaşında yaşlı bir kadın. Haziran’ın 23’ünde duruşması var. Umarım bırakırlar. Annem yaşlı bir insan cezaevi koşullarına dayanamaz” diyerek duyarlılık çağrısında bulundu. 

SİSÊ NİNENİN CİĞERLERİ ÖDEM TOPLADI 

Sisê Ninenin ciğerlerinin ödem topladığını bu nedenle de Malatya’ya götürüldüğünü söyleyen Bingöl, şunları aktardı: “Annemin ciğerleri ödem toplamış ve enfeksiyon kapmış. Ameliyat olması gerekiyor. Ama yüksek tansiyon hastası olduğu için ameliyatı da çok riskli. Elimiz kolumuz bağlı durumda. Annem cezaevinde olduğu için karar veremiyoruz.” 

‘KULAKLARI İŞİTMEDİĞİ İÇİN ARADIĞI ZAMAN ANLAŞAMIYORUZ’

Annesi aradığı zaman kulakları duymadığı için duyurmak istediklerini anlatmakta sıkıntı yaşadığını aktaran Bingöl, “Annem aradığı zaman söylediğim hiçbir şeyi duymadığı için çok zorlanıyoruz. Bir şey anlatmaya çalışsam anlatamıyorum. Ve bu da hem annemi hem de bizi zor durumda bırakıyor” diye konuştu. 

SİSÊ NİNE'Yİ SAHİPLENME ÇAĞRISI 

Sisê Nine'nin Zazaca konuştuğunu bu nedenle ne Kürtçe'nin ne dimilki lehçesi ne de Türkçeyi anlayamadığını belirten Bingöl, “Annem hayatı boyunca hep bir şeylerle mücadele etti. Şimdi de 77 yaşında ve cezaevinde. Yanında konuşulan dilleri dahi anlamıyor, derdini anlatamıyor” dedi. Sisê Nine'nin 23 Haziran günü Mûş Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşmasını sahiplenme çağrısı yapan Bingöl, “Var sayalım ki annem bir suçlu. O suçlu bile olsa bir anne olduğunu, 74 yaşında olduğunu ve yaşının getirdiği çeşitli hastalıklarının olduğunu unutmamak gerek” diye belirtti. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

NBA tarihinde ilk: Cleveland Cavaliers şampiyon oldu

SONRAKİ HABER

Onur Yürüyüşü'nde gözaltına alınan 11 kişi serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...