20 Haziran 2016 05:25

NBA tarihinde ilk: Cleveland Cavaliers şampiyon oldu

Cleveland Cavaliers, Golden State Warriors'u 93 - 89 yenerek NBA ligi tarihinde 3 - 1'den geri gelip şampiyon olan ilk takım oldu.

Paylaş

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) tarihinde bir ilk yaşandı. Sabaha karşı oynanan final serisinin 7. ve son maçında Cleveland Cavaliers, Golden State Warriors'u 93 - 89 yenerek lig tarihinde 3 - 1'den geri gelip şampiyonluğa uzanan ilk takım oldu. Cleveland Cavaliers, 46 yıllık tarihinde de ilk şampiyonluğuna ulaştı. 

Seride 3 - 1 geride olmasına rağmen umutlarını son maça taşıyan Ohio eyaleti temsilcisi Cleveland Cavaliers, 7. maçta California eyaletinin Oakland kentinden Golden State Warriors'u 93 - 89 mağlup etti. 

Oakland'daki Oracle Arena'da oynanan maçta Cavaliers'tan LeBron James 27 sayı, 11 rebound, 11 asist ile triple-double yaptı. Kritik bir üçlüğe imza atan Kyrie Irving de 26 sayı ile şampiyonluğa damga vuran isimlerden oldu. LeBron James ve takım arkadaşları, maçın ardından gözyaşlarını tutamadı. Final serisinin En Değerli Oyuncusu (MVP) de LeBron James oldu. (CİHAN)


 

ÖNCEKİ HABER

Cameron'dan AB karşıtlarına ekonomik risk gözdağı

SONRAKİ HABER

Hakim karşısına çıkacak Sisê Nine'ye sahip çıkma çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...