20 Haziran 2016 00:51

Karne alana imam hatip reklamı yapıldı

Ankara Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, karne alan öğrencilere imam hatip orta okulu ve lisesini tanıtan broşürler dağıttı. 

Paylaş

Tamer Arda ERŞİN
Ankara

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “İlkokullarda, imam hatip lise ve ortaokullarını özendirin” talimatı hayata geçti.  Ankara Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, geçtiğimiz Cuma karne alan öğrencilere imam hatip orta okulu ve lisesini tanıtan broşürler dağıttı. 

MEB’in söz konusu talimatı gazetemiz Evrensel tarafından ortaya çıkarılmış; “MEB’ten İmam Hatipleri özendirme talimatı!” başlığıyla verilen haberde, 20 Mayıs tarihinde Ankara’da Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eskişehir’de Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  tarafından ilkokul ve ortaokul müdürlüklerine gönderilen yazıda, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün il ve ilçelerde yapılacak toplantılarla imam hatip okullarının daha özendirici, etkili tanıtımlarının yapılması talimatı verdiği ortaya çıkmıştı. 

PSİKOLOJİK SORUNLARA YOL AÇABİLİR

Eğitim Sen Genel Örgütlenme ve Yükseköğretim Sekreteri İsmail Sağdıç, söz konusu broşürleri şöyle değerlendirdi: “Eğer Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere meslek liselerini tanıtmayı amaçlıyorsa diğer liselerin tanıtım broşürleri neden yok? Sadece imam hatip liselerinin ve orta okullarının tanıtım broşürleri dağıtılıyor. İmam hatip liselerine yönelik çıkarılan broşür açıkça şunu gösteriyor ki; devlet kendi okulları arasında ayırımcılık yapıyor. Diğer meslek liselerinin tanıtımı yapılmıyor. İmam hatip orta okulları tanıtım broşürü ise daha sakıncalı. Henüz psikolojik açısından soyut düşünme yeteneği tam gelişmemiş, soyut olayları tam olarak algılama çağında olmayan çocuklara bu dağıtılıyor. Bu ileride çocuklarda psikolojik sorunlara yol açabilir.”Sağdıç, “Rehber öğretmenlerinin tanıtım toplantısında ise özellikle imam hatiplerin özendirilmesi yönünde talimatlar verilmişti. Söz konusu broşürler ülkedeki farklı inançların yok sayıldığının açık kanıtı. Aslında bu iki broşürde bir şeyin itirafı, imam hatiplere verilen teşvikler boşa. Halk çocuklarını buraya yollamak istemiyor. Bu yüzden de böyle tanıtımlar yapma ihtiyacı duyuyorlar. Bunun yanında devletin tek din, tek mezhep anlayışını dayatması da kabul edilemez. Daha önce de seçmeli derslerin seçilmesi için tanıtım afişleri yapılmıştı” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Irkçılığa ve ayrımcılığa karşı taraftarlar buluşuyor

SONRAKİ HABER

Liselilerle birlikte  başaracağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa