19 Haziran 2016 16:28

Külter 25 gündür kayıp: Avukatlara bilgi dahi verilmiyor

DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter, 27 Mayıs’tan beri kayıp. Külter’in avukatı Emirhan Uysal, 'Avukatlar olarak bilgi edinemiyoruz' dedi.

Paylaş

Hasan AKBAŞ
Diyarbakır

DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter, 27 Mayıs’tan beri kayıp. Görgü tanıklarının iddiasına göre gözaltında olan ve çeşitli polis hesaplarından Külter hakkında yapılan paylaşımlara göre Külter’in gözaltında olduğu sanılıyor. Emniyet ve askeriye Külter’in gözaltında olmadığını savunuyor. Külter’in avukatı İHD Şırnak Şube Başkanı Emirhan Uysal, “90’lardaki faili meçhuller döneminin aynısını yaşıyoruz. Bize dahi bilgi verilmiyor. Kamuoyunun sessiz kalması anlaşılır değil. Avukatlar olarak bilgi edinemiyoruz. İzin verilmiyor. Hep soruyoruz. Hep birlikte sormalıyız: Hurşit Külter nerede?” dedi. 

Uysal, “90’ları aratmayan bir süreç yaşıyoruz. AKP hükümeti kolluğa dokunulmazlık zırhını veren kanunu daha yeni geçirdi. 90’lardaki faili meçhuller döneminin aynısını yaşıyoruz” dedi. Kendilerinin bilgi alamadığını, arama noktalarından geçemediklerini, sokağa çıkma yasağı nedeniyle karakollara, savcılığa ulaşamadıklarını belirten Uysal, bakanlık ve çeşitli adli makamlara yapılan tüm başvurularda kendilerine dönüş olmadığını söyledi. Bilgi dahi alamadıklarını vurgulayan Uysal, soruşturma açılmasına rağmen adli bir sürecin ilerlemediğini belirterek, kamuoyunun acilen Külter’in bulunması için harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

ÖNCEKİ HABER

ABD ile Rusya Suriye'de anlaştı

SONRAKİ HABER

16 yaşındaki genç Susurluk Çayı’nda boğuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...