19 Haziran 2016 16:22

ABD ile Rusya Suriye'de anlaştı

Rusya ile ABD, Suriye'de belli alanlarda işbirliği konusunda anlaştı. İki ülke böylece aralarındaki askeri işbirliğini arttırmayı planlıyor.

Paylaş

Reuters'ın geçtiği habere göre; Rusya ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Suriye'de ortak harita, istihbarat gibi konularda anlaşmaya vardı. Rus Savunma Bakanlığı, iki ülkeden askeri yetkililerin Suriye'de bir işbirliği ihtiyacı olduğu konusunda hem fikir olduğunu ifade etti. 

Henüz ABD tarafından resmi bir açıklamanın yapılmadığı konu hakkında Rus Savunma Bakanlığı sözcüsü Igor Konashenkov bir açıklama yaptı. Konashenkov, "Bu yolla iki ülke arasındaki koordinasyonu arttırarak teröristlere karşı operasyonlarda oluşabilecek belli olayları önleyeceğiz" dedi.

Pentagon, Rusya'nın geçtiğimiz günlerde desteklediği Suriyeli bazı grupları Suriye'nin güneyindeki Al-Tanf'ta vurduğunu ve Rusya'nın konu hakkında açıklama yapmasını istemişti.

Bu yöndeki suçlamaları reddeden Konashenkov, Rusya'nın operasyonlarında ABD öcülüğündeki koalisyonu bilgilendirdiğini ve vurulan bölgenin ABD destekli grupların 300 kilometre uzağında olduğunu belirti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Menbic'ten kaçan siviller güvenli alanlara ulaştı

SONRAKİ HABER

Külter 25 gündür kayıp: Avukatlara bilgi dahi verilmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...