Ankara Katliamı'nda yitirilenler anısına voleybol turnuvası
10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenler ‘101 Korkmaz insan’ voleybol turnuvasıyla anılıyor.

10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenler ‘101 Korkmaz insan’ voleybol turnuvasıyla, Korkmaz Tedik’in doğduğu Malatya’nın Akçadağ ilçesi Ören mahallesinde anılıyor.
Emek Partisi Malatya İl Örgütü, Ankara Katliamı’nda hayatını kaybeden GYK üyesi Korkmaz Tedik’in doğduğu yer olan Ören’de ‘101 Korkmaz insan’ voleybol turnuvası düzenliyor.
17-21 Haziran tarihleri arasında düzenlenen turnuvada 6 takım mücadele ediyor.
Turnuva açılış konuşmasını Antalya’da Korkmaz Tedik ile birlikte çalışma yürüten Emek Partisi Antalya eski il başkanı Celal Budak yaptı.
Türkiye’nin birkaç ilinde bu tür turnuvaların gerçekleştirildiğini söyleyen Budak, “ Korkmaz’ın doğduğu bu topraklarda gerçekleştirdiğimiz turnuva ile Ankara katliamında yitirdiğimiz yoldaşlarımızı saygıyla anıyoruz. Korkmaz burada doğan bir arkadaşımızdı. İki dönem birlikte çalışma yürüttük. Genç yaşta aramızdan ayrılan Korkmaz’ın mücadelesini devam ettirme noktasında bu turnuvada bir aradayız. Bugün mevcut olan hükümet sadece devrimci sosyalistlere saldırmıyor. Emekçilere, Kürtlere, yurtseverlere, Alevilere ve tüm azınlıklara saldırıyor. Bizlerin bu saldırılar karşısında bir karşı duruş göstererek örgütlenmekten başka çaremiz yoktur. Ortak değerlerde birleşmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu. (Malatya/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et