19 Haziran 2016 09:41

DSİ’de işçiler adına açılan muvazaa davası kazanıldı

DSİ 2. Bölge Müdürlüğü’nde taşeron olarak çalışan Tes-İş üyesi işçiler adına açılan dava kazanıldı.

Paylaş

DSİ 2. Bölge Müdürlüğü’nde taşeron olarak çalışan Tes-İş Sendikası 1 No’lu Şube üyesi 228 işçiden, 7 işçi adına Tes-İş Genel Merkezi tarafından açılan muvazaa davası kazanılarak, bu işçilerin asıl işi yaptıkları yerel mahkeme ve Yargıtay tarafından onaylandı.

Kadrolu işçilerin TİS’ten doğan haklarından yararlanacak olan işçilerin geriye dönük ücret farkları da hesaplarına yatırıldı. Tes-İş Sendikası 1 No’lu Şube Başkanı Muharrem Erbey konu ile ilgili olarak geride kalan 221 işçinin asıl işi yaptıklarını belgelemek için çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Erbey, şu an kamuda çalışan 720 bin işçinin 150-200 bininin asıl işi yaptığını ifade ederek, Çalışma Bakanı’na seslendi. Erbey, tekrar muvazaa davası açılmasına gerek olmadan işçilerin tamamına kadro verilmesini talep ettiklerini belirtti.

Erbey, Hükümet’in “taşerona kadro veriyoruz” diyerek açıkladığı Özel Sözleşmeli Personel sisteminin taşeronu bile aratacak bir sistem olduğunu belirterek, “Bir defa sendikalı olmayı ellerinden alıyorlar. İşveren kendi doğrultusunda ne ücret verirse onu ödemek zorundalar. İşçi sendikasız olduğunda haklarını alabilir mi? Bunu yanlış buluyoruz. Kamuda çalışan kadrolu sayısı azaldı. İşler verimli bir şekilde götürülemiyor. 720 bin işçinin tamamının kadroya alınmasını talep ediyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ekmek ve Gül okurları Boşanma Komisyonu’nu tartıştı

SONRAKİ HABER

Tekiner ve Yükselbaba anıldı: 12 Eylül’ün karanlığı sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...