19 Haziran 2016 09:06

Eğitim Sen: Antep’te tutuklu üyelerimiz serbest bırakılsın

Eğitim Sen Antep Şubesi, tutuklanan üye ve yöneticilerine yönelik basın açıklaması yaptı.

Paylaş

Eğitim Sen Antep Şubesi, tutuklanan üye ve yöneticilerine yönelik basın açıklaması yaptı. Yeşilsu Parkında yapılan basın açıklamasına Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, MYK üyesi Mesut Yılmaz, HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul’un yanı sıra KESK, DİSK, İHD, EMEP, CHP, HDP, DBP’de katıldı.

Yapılan basın açıklamasını okuyan Eğitim Genel Başkanı Kamuran Karaca, “AKP hükümeti, tüm kamusal alan başta olmak üzere, eğitim alanını da siyasi ihtiyacı ve ideolojisi çerçevesinde yeniden dizayn etmek istemektedir” dedi. 

Bu çerçevede Antep’te üye ve yöneticilerinin tutuklamasına tepki gösteren Karaca, “İktidarın emek düşmanı, demokrasi karşıtı uygulamalarının yoğunlaştığı bugünlerde, emek, barış ve demokrasi mücadelesinin ön saflarında yer alan arkadaşlarımızın hukuk ve adalet kavramlarına yakışmayan bir şekilde tutuklanmış olması dikkat çekicidir” dedi. Üye yöneticilerinin serbest bırakılmasını isteyen Karaca, “Sendikamız, geçmişte yaşandığı gibi bu tür baskıcı ve tamamen mücadelemize gölge düşürmek amaçlı “hukuk oyunları”na pabuç bırakmayacak kadar köklü bir mücadele geleneğine sahiptir. Adaletin bir gün herkese, özellikle de gücü elinde tuttuğunu sananlara lazım olacağı unutulmamalıdır” dedi. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mültecilerle dayanışmayı büyütme çağrısı

SONRAKİ HABER

Ağırlaştırılmış müebbet alan siyasi tutuklulara mektup

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa