19 Haziran 2016 04:03

‘Jin Fikirli’ videolar

Jin Fikirler topluluğunun ikincisi gerçekleşecek video gösterimi 23 Haziran’da Tarlabaşı Toplum Merkezinde olacak.

Paylaş

Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak üzere kurulan Jin Fikirler topluluğunun ikincisi gerçekleşecek video gösterimi 23 Haziran’da Tarlabaşı Toplum Merkezinde olacak.

Sabancı Vakfı desteği, MODE Istanbul ortaklığı ve 66 Kolektif iş birliği ile yürütülen Tarlabaşı Toplum Merkezi Genç Ses Projesi’nde toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratma odaklı bir proje yaratıldı. Tarlabaşı’dan genç kadınların katılımıyla gerçekleşen Genç Ses projesi sonucunda “Jin Fikirler” isimli bir blog yaratıldı. Blogda katılımcılar hem deneyimlerini yazılar ile paylaşıyor hem de blog için bir video serisi hazırlıyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği temasıyla hazırlanan videolar 23 Haziran’da Tarlabaşı Toplum Merkezinde gösterilecek.

Gösterimde yer alacak Özlem Bozkuyu performans videosu “Bedenimin Ne Kadarı Benim?”de bedeni üzerinde hak iddia edenleri eleştirirken “Bedenimin ne kadarı benim?” sorusunu tartışmaya açıyor.

Burcu Sünger’in bakanın ve bakılanın gözünden cinsel istismar konusunu gündeme taşıdığı “Alışagelme” adlı remix videosu, YouTube’da fenomen olan kedi-salatalık kliplerinden oluşan bir kolajla birlikte genç erkek ve kadınların başlarından geçen cinsel taciz hikayelerini içeriyor.

Aşiti Cebe’nin Yasemin Budak’la birlikte hazırladığı kısa belgesel film, ikilinin futbol oynarken yaşadıkları cinsiyet ayrımcılığına karşı kızlardan oluşan “Jin Team” adlı futbol takımını kurmalarını anlatıyor.

Gülsüme Demir’in Yeşilçam filmlerindeki taciz bakışlarını ve jestlerini kullanarak hazırladığı “Jön Diye Sana Derler” adlı remix video, cinsiyetçi söylemlere ve hareketlere dikkat çekiyor.

Hilal Takak “Ayıptır Söylemesi” videosu ile yaptığı röportajlarla ayıp kavramını sorguluyor. İnsanlar ayıp kavramıyla ne zaman karşılaştıklarını anlatırken, kavramın kadın bedeni üzerindeki baskısı açığa çıkıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Melike Belkıs Aydın: Sulh olabiliriz ama affedemeyiz

SONRAKİ HABER

Sultan-ı Yegâh yeniden yayınlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa