18 Haziran 2016 17:22

Firuzağa'daki saldırıyı protesto edenlere polis saldırdı

Radiohead etkinliğine yönelik saldırıyı protesto etmek için Cihangir'de toplanan kitleye polis saldırdı.

Paylaş

Dün Firuzağa'daki Velvet İndieground Records adlı plak dükkanında düzenlenen Radiohead etkinliğine gericiler sopalarla saldırmış tı. Saldırı anı Periscope üzerinden canlı olarak yayınlanmasına rağmen saldırganlardan gözaltına alınan olmadı.

Tepki çeken saldırıyı protesto için bugün 21.00'de Cihangir'de toplanmak üzere sosyal medyada kampanya başlatılmıştı. Cihangir Firuzağa Meydan'ında bir araya gelen ve "Katil Erdoğan" sloganları eşliğinde açıklama için bekleyen kitleye polis önce coplarla saldırdı. Çok sayıda kişiyi yerlerde sürükleyerek, darp eden polis ardından plastik mermilerle saldırdı.

Kitle, polis saldırısına sloganlarla karşılık vererek, protesto etti. Saldırı sonucu kitle, ara sokaklara dağılırken meydan polis tarafından ablukaya alındı.

Grup daha sonra tekrar meydana toplandı. sloganların devam etmesi üzerine polis bu kez gaz bombasıyla saldırdı. Etraftaki kafe ve restoranlardaki birçok vatandaş da gazdan etkilendi. Bir süre meydanda bekleyen polis daha sonra oradan ayrıldı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Van'da mülteci etkinliği

SONRAKİ HABER

Ronaldo penaltı kaçırdı, Portekiz - Avusturya berabere kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...