18 Haziran 2016 14:23

Bahçeli: Ankara merkezi dışında kurultay yasal değil

Yazılı açıklama yapan Devlet Bahçeli: Kanun gereği büyük kurultay il merkezlerinde toplanır. Akyurt ilçesinde kurultay yapmak yasal bir işlem değil.

Paylaş

Çağrı Heyetinin yarın toplayacağı MHP’nin tüzük kurultayı öncesi yazılı bir açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi 6’ncı Olağanüstü Büyük Kurultay tarihinin 10 Temmuz 2016 olarak belirlendiğini hatırlattı. Bahçeli, "Ortada Milliyetçi Hareket Partisi'nin yetkili organları tarafından karar altına alınmış ve kamuoyuna ilan edilmiş olan bir kurultay takvimi mevcut olmasına rağmen, dava arkadaşlarımız 'yasal geçerliliği olmayacak' sözde bir kurultaya davet edilmiştir" dedi.

Çağrı heyetinin toplayacağı kurultayın yasal olmadığını savunan Bahçeli, Siyasi Partiler Kanunu'nun 31. Maddesine atıfta bulunarak, "Siyasi Partilerin Büyük Kurultayı ancak ve ancak Ankara’nın İl Merkezinde toplanabilecektir" ifadesini kullandı.

Çağrı Heyetine yönelik eleştirilerini sürdüren Bahçeli, "Ankara’nın 32 kilometre dışında ayrı bir yargı çevresi olan ve ayrı bir idari birim olan Akyurt İlçesinde siyasi parti kongresi yapmaya teşebbüs etmek, asla yasal bir işlem değildir" tespitini yaptı.

{{280869}}

Bahçeli açıklamasında şunları kaydetti:

"Devletin eli altındaki resmi kurumların, yasal olmayan ve Ankara İl Merkezi dışında toplanan bu kurultay girişimi karşısında sessiz kalmaktadırlar. Oysa bugüne kadar verilmiş olan Yargı kararlarında da, merkezin bulunduğu çevre dışında gerçekleşen genel kurulların yok hükmünde olduğu açıkça vurgulanmıştır. Ayrıca 19 Haziran 2016 tarihinde tertip edileceği söylenen yasa dışı kongreye ilişkin olarak ilan usullerine uyulmamış ve de kongrenin iptaline sebebiyet verecek mevzuata aykırı işlemler gerçekleştirilmiştir. Bu haliyle söz konusu kurultayın 'yasal zeminde' hayat bulması mümkün olmayacaktır." (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Saldırıya uğrayan plakçı kapandı

SONRAKİ HABER

Muhammed Mursi'ye müebbet hapis cezası verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...