18 Haziran 2016 10:22

Cumartesi Anneleri: Sağ aldınız sağ istiyoruz

Cumartesi Anneleri 586. haftada bir araya gelerek 23 gündür kendisinden haber alınmayan DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter'in akıbetini sordu.

Paylaş

Cumartesi Anneleri 586. haftada Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelerek polis tarafından gözaltına alındıktan sonra 23 gündür kendisinden haber alınmayan DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter ve 23 yıl önce Görümlü’de kaybedilen 6 köylünün faillerini sordu.

HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, “Yargısız infazda kaybedilen yoldaşlarımızı, yakınlarımızı ararken Türkiye’de yeni kayıplar kayıplara ekleniyor. Hurşit Külter arkadaşımız siyaset yapan, herkesin bildiği tanıdığı bir isim ancak 23 gündür haber alınamıyor. AKP Hükümeti ne yazık ki bir cevap vermiyor. Biz yakınlarının, annesinin, çocuklarının, eşinin bizim yaşadığımız durumu yaşamasını istemiyoruz, bu acıyı onların yaşamasını istemiyoruz” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da “Görümlü kayıpları deyince aklıma dostum arkadaşım Tahir Elçi geldi” diyerek Elçi’nin bu konuyla ilgili iğneyle kuyu kazarcasına delil topladığını ve önemli ilerlemeler kaydettiğini ancak Elçi’nin ölümüyle bu dosyanın kapatılmasından endişe ettiğini söyledi.

‘OĞLUMU ARIYORUM, BU YOLDAN DÖNMEYECEĞİM’

Eylemde Hurşit Külter’in annesinin yolladığı ses kaydı dinlendi. anne Kerime Külter gönderdiği ses kaydı ile şöyle seslendi: “Oğlumu arıyorum. Bir damla kanım kalana kadar aramaya devam edeceğim. Bu yoldan dönmeyeceğim. Oğlumu bulana kadar durmayacağım. Ha siz ha ben. Fark etmiyor. Siz de onun annesisiniz.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Laik olmayan eğitime karşı mücadeleniz, mücadelemizdir’

SONRAKİ HABER

İstanbul'un sigortaları atmak üzere!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...