18 Haziran 2016 10:17

‘Laik olmayan eğitime karşı mücadeleniz, mücadelemizdir’

Eğitim politikalarını eleştirip bildiri yayımlayan liseler arasına Robert Koleji ve Eyüboğlu Koleji öğrencileri de katıldı.

Paylaş

Eğitim politikalarını eleştirip bildiri yayımlayan liseler arasına Robert Koleji ve Eyüboğlu Koleji Öğrencileri de katıldı. Sinop’ta bir araya gelen gençler ise, liseli isyanına destek verdi.

İstanbul Erkek Lisesinde başlayan liseli protestolarına destek veren Robert Koleji öğrencileri yayımladıkları bildiride şöyle dedi: “Herkese eşit, özgürlükçü eğitim hakkı doğmadıkça, bu hakka sahip olanlar da susmayacak, direnecektir. Türkiye gençlerinin eğitimi ülkenin geleceğini belirleyecek olan yapı taşıdır. Eğitimin çağdaşlıktan uzaklaştırılması, öğretmen ve öğrenci haklarının kısıtlanması, kızlar ve erkeklerin eğitimde ayrıştırılması, öğretmenlerin özgünlüklerine karışılması ve baskı altında tutulmaları geleceğimizin ışığını söndürmektedir.”

‘SES OL, IŞIK OL’

Eyüboğlu Koleji Öğrencileri bildirisinde de bildiri yayımlayan diğer liselerin öğrencilerine seslenilerek, laik ve bilimsel eğitim mücadelesini desteklediklerini bildiri: “Açık fikirli, aydın bireyler yerine güdülmeye hazır koyun yetiştirilmesine, zorunlu tutulan, ülkenin çok dinli yapısını yok sayan din derslerine, sanatın hayata katılmasına engel olunmasına, bilimin kıyısına yanaşmayan projelerin bilimsel içerikli yarışmalarda derece almasına, öğrencilerin düzenlemek istediği etkinliklerin yoluna taş koyulmasına, eşitsizliğe, laik ve çağdaş olmayan eğitime karşı mücadeleniz, mücadelemizdir! Ses ol, ışık ol, yumruk ol.”

SİNOP’TA EYLEM

Sinop’ta bir araya gelen Sinop Liseliler Platformu da liselerde yayımlanan bildirilere destek vermek için eylem yaptı. Uğur Mumcu Meydanı’nda önceki akşam yapılan eylemde konuşan Muhammet Yıldız, “Gelecek gençliğindir, onu değiştiren de, geliştiren de gençlik olacaktır. Baskıcı, tek tip, cinsiyetçi ve mezhepçi, laiklik karşıtı gerici ve yandaş eğitime karşı lise gençliğinin duyarlılığı umutlarımızı canlı tutuyor” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İndirim uygulanmama gerekçesi: Tek yürümekten korkuttu

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri: Sağ aldınız sağ istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...