18 Haziran 2016 09:44

Beyoğlu belediye başkanı saldırıya uğrayanları suçladı

İstanbul'da dün bir plakçıya 'Ramazan'da içki içiyorlar' denilerek gerçekleştirilen saldırı sonrası Beyoğlu belediye başkanı skandal sözler sarf etti.

Paylaş

İstanbul Beyoğlu'da bir grup, ramazan ayında alkol tüketildiği gerekçesiyle Radiohead etkinliğini sopalarla bastı, 1 kişiyi darbetti. AKP’li Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, twitter hesabından attığı tweet ile saldırıya uğrayanları suçladı: “Tahrik, mekandan yapılan kayıt, olayın oruçla ve yaşam tarzıyla ilişkilendirilmesi ve servisi toplumsal barışa planlı suikasttir.”

Olay, dün gece saat 21.00 sıralarında Firuzağa Mahallesi'nde Velvet Indieground Records adlı plakçıda meydana geldi. Dünyaca ünlü “Radiohead” müzik grubunun internetten canlı yayımladığı konseri dinlemek için bir araya gelenler, bir anda içeri giren yaklaşık 20 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Saldırı esnasında 1 kişi başından yaralandı.

İNCELEME BAŞLATILDI

Çoğunluğu yabancı uyruklu olan izleyiciler, saldırının ardından konserin canlı yayımlandığı plakçıdan ayrıldı. Baskını gören diğer işyeri sahipleri de polisi arayıp ihbarda bulundu. Bölgeye gelen polis ekipleri olaya ilişkin soruşturma başlattı.

Olay anında yaşananların yansıdığı video ise sosyal paylaşım sitelerinde yer aldı. Görüntülerde, plakçıda oturanların yanına bir grup geliyor ve aralarından bazıları “Ramazanda utanmıyor musunuz lan?​”, “Biri bir daha içki içsin de göreyim” diye bağırmaya başlıyor.
Bir süre sonra içeride bulunanlar darbedilerek dışarı çıkarılıyor. Bu sırada dışarıda bulunan masanın bir kişi tarafından kenara atıldığı görülüyor. Saldırı sonrası plakçıdaki iki kişi ışığı ve kapıları kapatıyor.

AKP’li Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, twitter hesabından attığı tweet ile saldırıya uğrayanları suçladı: “Tahrik, mekandan yapılan kayıt, olayın oruçla ve yaşam tarzıyla ilişkilendirilmesi ve servisi toplumsal barışa planlı suikasttir.” Bu tweet pek çok sosyal medya kullanıcı tarafından tepkiyle karşılandı. Demircan saldırıyı kınadığını belirten ayrı bir tweet daha attı. Demircan’ın diğer tweetleri ise şöyle: “İçinde şiddet olan bütün eylemler gibi, Firuzağa’da yaşanan olay da tasvip edilemez. Kınıyorum.”, “Olay, polisin ve yargının konusudur. Bu olayı, kendine kaldıraç yapmaya çalışanlara fırsat verilmemelidir, vermemeliyiz.”, “Ramazan’ın toplumsal birliğe yaptığı katkıyı, bu gibi olaylarla dinamitlemeye çalışanlar, başaramayacaklar. Kaybedecekler.”

Tophane, daha önce de saldırılarla gündeme gelmişti. Tophane’de bulunan Daire Sanat Galerisine 15 kişilik bir grup, “Çoktan Seçmeli” adlı serginin açılışı sırasında saldırmıştı. “Sanata karşı değiliz, davranış şeklinizi beğenmiyoruz” diyen grup, içeride bulunanların dışarıya çıkmasına izin vermemiş, içeridekilere bulunanlara tehditler savurmuştu.

‘İNSANLARIN ÜZERİNE ŞİŞELER FIRLATTILAR'

Olay sırasında plakçıda bulunan bir yurttaş yaşananları şöyle anlattı:
“Müzik çalıyorlardı plakçılar, bizde yere oturduk ve sakin bir ortam vardı. Herkes arkadaşlarıyla sohbet ediyordu. Hiçbir terslik yoktu. Alkol vardı, insanlar bira içiyordu, muhabbet ediyorlardı. Keyifli bir ortamdı. Bir anda şişeler kırılmaya başladı; adamlar insanların üzerine şişeler fırlatmaya başladılar. İnsanların kafalarına cam şişeler fırlatıyorlardı. Her şey hızlı gelişti ve orada oturan insanların kafalarına, gözlerine vuran 20 tane adam vardı. Biz de kaçmaya başladık apar topar. İnsanlar eşyalarını toplamaya çalıştılar. Sonra benim arkadaşım sinirlendi ve ‘Kadına vurulmaz’ diye çıkıştı adamlara. Bunun üzerine adamlar arkadaşımın daha da üstüne gitmeye başladılar, yumrukladılar onu baya. Bayağı patakladılar bizi. Biz de kaçmayı başardık ama arkadaşım çok kötü yaralandı. Üzerine tekme atmışlardı omurgalarına, ağzı yüzü kan içinde kalmış, dudağı patladı. Bayağı korkunçtu ve bir sürü kişi ağlıyordu."

DÜKKAN TAHLİYE EDİLDİ!

Öte yandan plakçı dükkanını işleten Koreli Seogu Lee bugün sabah saatlerinde geldiği dükkanını kısa süre sonra kapatarak ayrıldı. Lee, görüntü alan gazetecilere İngilizce "lütfen yapmayın" dedi. Açıklama yapmayan Seogu Lee, sokaktan ayrıldı.

Dükkanın sahibi olduğunu söyleyen Haydar Tekin de "Akşam bazı olaylar olmuş. Biz de dükkanın tahliye edilmesini istedik" dedi.

RADIOHEAD: KALBİMİZ SALDIRIYA UĞRAYANLARLA

Radiohead, “A Moon Shaped Pool” albümünün tanıtım gecesine yönelik gerçekleşen saldırıya tepki gösterdi. Müzik grubu açıklamasında “Kalbimiz İstanbul Velvet IndieGround’da saldırıya uğrayanlarla. Umarız bir gün bu tip şiddet içerikli anlayışsızlıklara tarih öncesinde kalan şeyler olarak bakabiliriz. Şimdilik tek yapabileceğimiz İstanbul’daki takipçilerimize desteğimizi ve sevgilerimizi yollamak” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankara ve Suruç için ortak adalet arayışı

SONRAKİ HABER

İndirim uygulanmama gerekçesi: Tek yürümekten korkuttu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...