18 Haziran 2016 09:02

Aliağa’da ortak 15-16 Haziran eylemi

İzmir Aliağa’da, Türk-İş ve DİSK’e bağlı sendikalar, 15-16 Haziran’ın yıl dönümünde ortak eylem düzenledi.

Paylaş

İzmir Aliağa’da, Türk-İş ve DİSK’e bağlı sendikalar, 15-16 Haziran’ın yıl dönümünde ortak eylem düzenledi.

Eylemde konuşan Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, 15-16 Haziran işçi eylemlerinden kendilerine kalan mirasın birlikte mücadele ve işçi düşmanı yasalara karşı dik duruş olduğunu vurgulayarak, bugün de yapılması gerekenin bu olduğunu söyledi.
İşçilere yönelik ağır hak gaspları ile beraber hakları en ufak kırıntısına kadar kaldırmayı planlayan bir hükümete karşı konfederasyonların bir araya gelmemesinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Oktay, “Konfederasyonları bu tutumundan vazgeçmeye, diri ve ciddi bir mücadeleye çağırıyoruz” dedi.

Daha sonra konuşan Genel-İş 5 No’lu Şube Aliağa Belediyesi Temsilcisi Doğanşah Aydın konuşmasına Aliağa’da 1970 yılında öldürülen sendikacı Necmettin Giritlioğlu’nu anarak başladı. Aliağalı işçiler olarak 15-16 Haziran’ı yaratan işçilerin ve Necmettin Giritlioğlu’nun mücadelesini daha ileri götürmeyi hedeflediklerini belirten Aydın, “Hükümete ve sermayenin temsilcilerine sesleniyoruz, biz köle değiliz, kiralık işçilik yasasını bir an önce geri çekin. Kıdem tazminatına devlet güvencesi getirin ve fon hayallerinizi rafa kaldırın, işçilerin örgütlenme özgürlüğünü engelleyecek uygulamalardan vazgeçin, cinayete dönüşmüş iş kazalarına karşı gerekli tedbirleri ve yasal yaptırımları hayata geçirin” dedi.

Türk-İş ve DİSK’e seslenen Aliağalı emekçiler, “Bu sessizliğiniz daha ne kadar sürecek. Metal işçilerinin ayağa kalkışı aklınızı başınıza getirmeye yetmediyse, o sıcak koltuklarınızla birlikte sizler de tarihin çöp sepetine atılacaksınız” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'ın gezisi halkın cebinden mi karşılandı?

SONRAKİ HABER

Genel İş 7 Nolu genel kurulunda birlikte mücadele çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...