03 Mayıs 2012 09:51

‘Arz fazlası’ mı zehirledi?

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen ‘Okul Sütü Akıl Küpü Programı çerçevesinde dağıtılan sütler nedeniyle önceki gün 1500’e yakın öğrenci hastanelik oldu. Süt dağıtımına dün de devam edildi. Bir ç

‘Arz fazlası’ mı zehirledi?
Paylaş

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen ‘Okul Sütü Akıl Küpü Programı çerçevesinde dağıtılan sütler nedeniyle önceki gün 1500’e yakın öğrenci hastanelik oldu. Süt dağıtımına dün de devam edildi. Bir çok ilde rahatsızlanan onlarca çocuk yine soluğu hastanelerde aldı.

Sütten zehirlenme olaylarının bozuk ve tarihi geçmiş sütlerden kaynaklanmış olabileceği ihtimali orta yerde dururken Resmi Gazetede yayınlanan yönetmelikte “Mevsimsel süt fazlalığının değerlendirilmesi” ibaresi şüpheleri daha da arttırdı. Adana’da dağıtılan sütlerin bazılarının son kullanım tarihinin 2005 yılında dolduğu iddiasına ise yetkililerden henüz bir yanıt gelmedi.

‘ARZ FAZLASININ DEĞERLENDİRMESİ’

Milyonlarca veli ve öğrenci zehirlenme tedirginliği yaşarken, yüzlerce öğrencinin rahatsızlanmasına sebep olan neden henüz netleşmiş değil.

Ancak zehirlenme vakaları peş peşe yaşanırken dağıtılan sütlerle ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı. CNNTÜRK’ün haberine göre Resmi Gazetede yayınlanan yönetmelikte dağıtılan sütler için “Mevsimsel süt fazlalığının değerlendirilmesi” ibaresi bulunması kafaları karıştırdı.

Bir başka detay ise Antalya Eğitim Sen Şube Başkanı Nurettin Sönmez’in açıklamalarında. Sönmez, “Dağıtılan sütler okullara bugün gelmiş, dolaysıyla okuldaki saklanma koşullarıyla ilgili olması mümkün değil. Geriye sütlerin bozuk olma ihtimali kalıyor” açıklamasında bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çiğ sütte ilkbahar oyunu patlak verdi!

SONRAKİ HABER

Hasta yakını klinik şefine saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...