18 Haziran 2016 06:07

Tarım işçilerini taşıyan araç devrildi: 32 yaralı

Adana'da tarım işçilerini taşıyan midibüs devrildi. Kazada 32 işçi yaralandı.

Paylaş

Adana'da Tuzla yolu üzerinde tarım işçilerinin taşıyan servis aracı yoldan çıkarak takla attı.

Tuzla yolu üzeri, Karataş ilçesine bağlı Çırık mahallesinde gerçekleşen kaza sonucu Suriyeli mültecilerin de içinde olduğu  32 tarım işçisi yaralandı . Yaralılar ambulanslarla Adana'daki hastanelere götürüldü. İşçilerden aldığımız bilgiye göre araçta 37 işçi bulunuyordu.

Sarıhamzalı mahallesinden sabahın erken saatlerinde Tuzla'da tarlada çalışmak üzere yola çıkan işçilerin bulunduğu Yılmaz Akdeniz'in kullandığı araç Tuzla, Çırık mahallesinde devrildi. Çevrede bulunan vatandaşlar yolun darlığının kazaya neden olduğunu ifade etti.

SERVİSLER KAPASİTESİNİN ÜSTÜNDE İŞÇİ TAŞIYOR

Tarım işçilerinin geçmişte kamyon ve traktör kasalarında taşındığı Adana'da işçiler, 11 yıl önce sorunlarının çözümü için gerçekleştirdikleri tarım işçileri kurultayı sonrası servislerle taşınmayı talep etmiş, Valilik'le görüşerek bu durumun denetlenmesini istemişti.

Yapılan bu girişimler üzerine trafik polisleri tarım işçilerini kasalarda taşıyan araçlara ceza kesmeye başlayınca ve işçiler kasada taşınmayı reddedince servisle taşıma başladı. Ancak bu sefer de araçlar kapasitelerinin üzerinde işçi almaya başladı. İşçiler servislerde balık istifi gibi taşınmaya itiraz ediyor. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Metrobüs devrildi: 10 yaralı

SONRAKİ HABER

LYS maratonu başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...