18 Haziran 2016 04:49

Köprüçay’da balık ölümlerinin nedeni bulunamadı

Türkiye’nin en önemli rafting merkezi Köprüçay’da 4 Haziran’dan bu yana devam eden balık ölümlerinin nedeni bulunamadı.

Paylaş

Türkiye’nin en önemli rafting merkezi Köprüçay’da 4 Haziran’dan bu yana devam eden balık ölümlerinin nedeni bulunamadı. Numuneler daha kapsamlı olan İzmir Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsüne gönderildi. Nehirde yüzme ve balık tutma yasağı sürüyor.

HES’TEN Mİ KAYNAKLI?

Antalya’nın Manavgat ve Serik ilçeleri sınırlarındaki Köprüçay’da 4 Haziran’dan itibaren balık ölümleriyle ilgili Kepez’de bulunan Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü laboratuvarında, ırmaktan alınan su ve balık numuneleri üzerinde yapılan incelemelerde, ölüm nedeni belirlenemedi. Numuneler daha kapsamlı olan İzmir Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsüne gönderildi.

Köprüçay’ın doğduğu Isparta’nın Sütçüler ilçesine bağlı Darıbükü köyünde inşa edilen baraj ve devamındaki 3 HES projesiyle ilgili inşaat çalışmalarından kaynaklanabileceği tahmin edilen esrarengiz balık ölümleriyle ilgili yapılan analizlerde, balıklarda bakteriyel parazitler tespit edildiği, ancak bunların ölüme neden olacak düzeyde olmadığı kaydedildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri de havza boyunca hiçbir sanayi tesisinin bulunmadığı, sadece baraj ve 3 HES inşaatının sürdüğü alanlarda çalışma başlattı.
Türkiye’de rafting denilince akla ilk gelen bu ırmakta yüzme yasağı da devam ediyor. Irmakta balık tutmak ve buradan tutulan balıkların satışı ve tüketimine yönelik ilgili birimler tarafından nehir havzasındaki yerleşim birimlerinde uyarılar da sürüyor. (Antalya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Radiohead'den İstanbul'daki etkinliğine saldırıya tepki

SONRAKİ HABER

Ankara Barosu başkanı, Aşkar ve TRT’yi şikayet etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...