17 Haziran 2016 17:04

Çek Cumhuriyeti ile Hırvatistan 2-2 berabere kaldı

Euro 2016'da Türkiye'nin de yer aldığı D Grubu’nda Çek Cumhuriyeti ile Hırvatistan, 6 dk. duran karşılaşmada 2-2 berabere kaldı.

Paylaş

Euro 2016 D Grubu ikinci maçında Hırvatistan ile Çek Cumhuriyeti karşılaştı. Maçın ilk dakikalarından itibaren oyunun kontrolünü eline alan Hırvatistan, rakip kalede etkili olduğu maçta 2-0 öne geçti. Ancak, Çek Cumhuriyeti, Milan Skoda ile önce farkı 1'e indirdi, ardından Hırvat taraftarların sahaya attığı meşaleler yüzünden karşılaşma 6 dakika durdu, ardından da ceza sahası içinde bir hava topunda Domagoj Vida topu elle oynayınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Tomas Necid ise penaltıyı gole çevirerek skoru 2-2'ye getirdi.

Maça iyi başlayan ve baskısına rağmen isabetli şut çekmekte zorlanan Hırvatistan, aradığı golü 37. dakikada Ivan Perisic ile buldu. Çek Cumhuriyeti’nin atağa kalkarken orta sahada kaptırdığı topta Milan Badelj pasını sol kanattaki Ivan Perisic'e verdi. Perisic, topla birlikte süratle ilerledikten sonra ceza sahası içinde sol çaprazdan karşısındaki Tomas Sivok'a rağmen yerden sert bir şut çekti ve golü atmayı başardı: 0-1

Hırvatistan maçın ilk yarısını bu golle 1-0 önde tamamladı.

59. dakikada Hırvatistan Rakitic ile farkı 2’ye çıkardı. Sağ kanatta rakibinden topu kapan Marcelo Brozovic pasını Ivan Rakitic'e gönderdi. Bu pasla ceza sahasına giren ve kaleci Petr Cech ile karşı karşıya kalan Rakitic, sağ çaprazdan klas bir aşırtma vuruş yaparak takımının ikinci golünü kaydetti: 0-2

76. dakikada Çek Cumhuriyeti Milan Skoda'nın golüyle farkı 1’e indirdi. Maç boyunca çok etkili olamayan Çek Cumhuriyeti’nde sağ kanatta topla buluşan Tomas Rosicky, sağ ayağının dışıyla ortasını penaltı noktasına doğru gönderdi. O bölgede topa çok iyi yükselen Milan Skoda kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 1-2

SAHAYA ATILAN MADDELER NEDENİYLE MAÇ 6 DAKİKA DURDU

Karşılaşmanın 87. dakikada sahaya atılan yabancı maddeler sonrasında hakem Mark Clattenburg maçı durdurdu. Yaklaşık 6 dakika duran maç yeniden başladı.

90+2. dakikada Çek Cumhuriyeti penaltı kazandı. Bu dakikada ceza sahası içinde bir hava topunda Domagoj Vida topu elle oynayınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Tomas Necid ise penaltıyı gole çevirerek skoru 2-2'ye getirdi.

Çek Cumhuriyet'i, ilk maçında İspanya ile karşı karşıya geldi ve sahadan 1-0 yenik ayrılmıştı. Bu beraberlikle Çek Cumhuriyeti ilk puanını aldı.

Hırvatistan ise Türkiye ile oynadığı ilk maçtan 1-0'lık galibiyetle ayrılarak turnuvaya 3 puanla başlamıştı. 2-0 öne geçtiği maçta 1 puana razı olan Hırvatistan, puanını 4'e çıkardı.

DARIJO SRNA’NIN GÖZYAŞLARI

Hırvatistan’ın 12 Haziran Pazar günü Türkiye ile oynadığı maç sırasında babası hayatını kaybeden Hırvat futbolcu Darijo Srna, karşılaşma öncesi duygusal anlar yaşadı. Takım kampından özel izinle ayrılarak pazartesi günü babasını toprağa veren, ardından tekrar Fransa’ya dönen tecrübeli futbolcu, Hırvat Milli Marşı’nın okunduğu sırada gözyaşlarına hakim olamadı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Tükiye - İspanya karşılaşmasında ilk 11'ler belli oldu

SONRAKİ HABER

İspanya, Türkiye'yi 3-0 yendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...