17 Haziran 2016 15:03

Hükümet, DBP'li belediyelere kayyım atamaya hazırlanıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki: Teröre ilişen belediye başkanı görevden alınır. Bu kanun maddesi hazır, geliyor zaten.

Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valiliğini ziyaret etti. Özhaseki, burada yaptığı açıklamada DBP’li belediyeleri hedef aldı. Özhaseki, Vezneciler saldırısını gerçekleştiren bombalı saldırganın cenazesine katılan belediye eş bakanları üzerinden yeni planlarını açıkladı. Mehmet Özhaseki, "Bunlar, sadece cenazeye omuz verseler, onun dışında neler yapmıyorlar ki? Araçlarında silah taşıyorlar, ne kadar tip varsa onları barındırıyorlar. Belediyeleri, devletten parayı alıyor, yatırım yapmaları lazım ama yapmıyorlar. O paraları daha çok işçi ücretleri olarak ödüyorlar. Taşeronluk vasıtasıyla hizmet satın alıyorlar güya bunlar. Dışarıdan eleman ve işçi alamadıkları için bu yolla paraları yine onlara aktarıyorlar. Yatırım yapmaları gerekiyor ama hiç yatırım yapmıyorlar. Parayı olduğu gibi devletten alıyorlar, sonra o parayı güya işçilerine, çalışanlarına maaş olarak ödüyorlar. Buna hiç göz yumulmaz, bu doğru değil. Teröre ilişen belediye başkanı görevden alınır. Bu kanun maddesi hazır, geliyor zaten. En çok korktukları da o dokunulmazlık zırhının kalkması ve bu hazırladığımız madde. Daha önceden efeleniyorlardı, (Dokunulmazlıklarımızı kaldırın, neden korkumuz var bizim) diyorlardı. Hatta tek tek de dilekçe veriyorlardı, (dokunulmazlığımızı kaldırın) diye. İş ciddiye binince, başladılar yan taraftakilerden yardım istemeye. Sonra ülke çapında, sonra Avrupa’da, şimdi de ağa babalarının yanında ağlamaya başladılar. Evet, suç işledilerse çekecekler. Bu millete ihanet ettilerse cezasını görecekler. Teröre destek verdilerse, bedelini ödeyecekler” dedi.

BALUKEN: HALK İRADESİNE SALDIRI

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken’den Mehmet Özhaseki’ye yanıt gecikmedi. Baluken,  DBP’li belediyelere kayyım atanması iddiasına ilişkin, “Erdoğan bilsin ki  yüzde 90 oy almış belediye başkanları yerine kayyım atamaya kalkarsa kendi siyasi yaşamının sonuna artık dayanmıştır” dedi.

TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan İdris Baluken şöyle dedi: “Yasal düzenlemelerle güvence altına alınmış kamu emekçilerinin hakları bile Erdoğan’ın iki dudağı arasından çıkacak cümlelere bakıyor. Bu durum, Türkiye’nin bir yasa devleti olmaktan çıkarılmak istendiğini, bir tek adam devletine sürüklenmek istediğini gösteriyor. Belediyelerle ilgili kayyım atama açıklaması facia bir açıklamadır. 28 Şubat’ın mağduru olduğunu söyleyen bir kişinin hangi darbe zihniyetine sahip olduğunu göstermesi açısından önemlidir. Ağzını her açtığında sandık milli irade diyor. Peki yüzde 90 oy almış belediye başkanını hangi kriterle tehdit ediyorsun. Alıp yerine saraya bağlı kayyım atayacaksın sonra çıkıp milli iradeden bahsedeceksin. Buna kimse inanmaz tabi. Bu, darbe anlayışının ta kendisidir. Bu kadar pervasız şekilde halk iradesi üzerine saldırı yapılmaz. Yaparsanız bu, siyaseten önünü alamayacağınız kontrolsüz bir takım gelişmelerin önünü açar. Bu aynı zamanda yapan kişi açısından siyasi intihardır. Erdoğan yüzde 90 oy almış belediye başkanları yerine kayyım atamaya kalkarsa kendi siyasi yaşamının sonuna artık dayanmıştır bilsin ki. Kabul etmek mümkün değil. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İsveç'i 1-0 yenen İtalya, gruptan çıkmayı garantiledi

SONRAKİ HABER

15-16 Haziran’dan Gezi’ye, direniş ruhuyla geleceği kurmaya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...