17 Haziran 2016 13:08

Yaz Kuran kursları, kamu spotu oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı, televizyonlarda yayınlanması için yaz Kuran kursu kamu spotu hazırladı. 

Paylaş

Okulların kapanmasıyla birlikte, Diyanet İşleri Başkanlığı da yaz Kuran kurslarının tanıtımını yapmaya başladı. Bu kapsamda Radyo Televizyon Üst Kurulu’yla anlaştı ve “Kamu yararına yönelik spot film” yani kamu spotu hazırladı. 

“Camiler çocuk açacak” denilerek başlayan kamu spotu “Gel güzel çocuk bu yaz kitabını öğren, kitabını oku, dinini yaşa” diye devam ediyor ve “Hadi güzel çocuklar koşun camilere” ve “Çocuklar bu yaz camiler sizi bekliyor” denilerek bitiyor. 

RTÜK, Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı bu filmi “Başkanlığınız tarafından hazırlanan ‘Yaz Kur’an Kursları’ konulu spot film incelenmiş olup, Üst Kurulumuzun 01.06.2016 tarih ve 2016/32 sayılı toplantısında; spot filmin yaz Kur’an kursların yönelik tanıtıma ve bu kurslara ilgiyi artırmaya katkı sağlayacağı kanaatiyle, 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunun 10’uncu maddesinin beşinci fıkrasına göre “kamu yararına yönelik spot film olarak” ve yayın kuruluşlarında yayınlanmasının önerilmesine, bu spota ayrılan yayın süresinin ve oranının, reklamlar için ayrılan süre ve oranların hesaplanmasında dikkate alınmamasına karar verilmiştir” diyerek kabul etti ve televizyonlarda yayınlanması için gönderdi. (MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Zonguldak'ta açlık grevi yapan madenciler işten çıkarıldı

SONRAKİ HABER

Kürtçe eğitim veren okullarda karne heyecanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...