17 Haziran 2016 11:31

18 milyon öğrenci karne aldı

2015- 2016 eğitim öğretim yılı eğitimde gericileşme, dincileşme, ticarileşme tartışmaları arasında sona erdi.

Paylaş

2015- 2016 eğitim öğretim yılı eğitimde gericileşme, dincileşme, ticarileşme tartışmaları arasında sona erdi. Bölge illerinde yaşanan savaş ve çatışmalar nedeniyle eğitimde yaşanan aksaklıklar, okulların karakola dönüştürülmesi, ülke genelinde pek çok okulun imam hatip okuluna dönüştürülmesi nedeniyle oluşan tepkiler, son olarak da lise öğrencilerinin eğitimde gericileşmeye karşı başlattığı isyan 2015-2016 eğitim öğretim dönemine damgasını vurdu.

Eğitim öğretim yılının sona ermesiyle, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören 17 milyon 588 bin 958 öğrenci karne heyecanını yaşadı. Öğrencilerin karnelerini almasıyla birlikte yaklaşık 3 ay sürecek tatil dönemi başladı. Öğrenciler ve veliler karne sonuçlarını e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden görebildi.

KAYIT MARATONU BAŞLIYOR

Ortaokul 8. sınıfı bitiren öğrencilerin liselere geçiş için girdiği merkezi ortak sınavlara göre yerleştirme yapılacak okulların kontenjanları ve 8. sınıf yerleştirmeye esas puanlar, 29 Haziran’da ilan edilecek. Tercihler 15-25 Temmuz arasında yapılabilecek. Tercih sonuçlarıysa 8 Ağustos’ta açıklanacak.

LİSE MEZUNLARI TER DÖKECEK

Üniversiteye girebilmek için 2016 Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) başvuru yapan 1 milyon 73 bin 18 aday, tatil öncesi sınavda ter dökecek.

LYS-4 18 Haziran Cumartesi; LYS-1 19 Haziran Pazar; LYS-2 ve LYS-5 25 Haziran Cumartesi ve LYS-3 26 Haziran Pazar günü 81 ile merkezinde gerçekleştirilecek.

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 19 EYLÜL’DE BAŞLAYACAK

2016-2017 eğitim öğretim yılı birinci dönemi 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 20 Ocak 2017 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili, 23 Ocak 2017-3 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak. İkinci dönem ise 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak ve öğrenciler 9 Haziran 2017 Cuma günü yaz tatiline girecek.

BAŞBAKAN YILDIRIM KARNE DAĞITTI

Binali Yıldırım, Kasımpaşa’daki okulda öğrencilere karne dağıttı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile birlikte mezun olduğu Piri Reis Ortaokulunda öğrencilere karne dağıtan Başbakan Yıldırım öğrencilere “Siz Türkiye’nin geleceğisiniz” dedi. Ancak liselilerin son günlerde yükselen eğitimle ilgili talepleri Başbakanın gündeminde yer almadı.
Binali Yıldırım sendikaların, eğitimcilerin, öğrenci ve velilerin 4+4+4 sistemi ile ilgili eleştirilerini de görmezden gelerek 4+4+4 sistemini de övdü, bu sistemle öğrencilerin meslek seçiminde daha bilinçli davrandığını ileri sürdü.

BÖLGEDE ÖĞRENCİLER SEVİNEMEDİ

Bölge illerinde ise yaşanan savaş ortam, süren operasyonlar ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle öğrenciler karne heyecanı yaşayamadı.

Pek çok kentte yaşanan çatışmalar nedeniyle okulları kullanılmaz hale gelen, okulları karakola ya da polis ve askerler için lojmana dönüştürülen, aile, akraba, arkadaşları başta olmak üzere pek çok yakınını çatışmalarda kaybetmiş ya da çatışmaların ortasında kalmış, evleri, mahalleleri enkaza dönmüş çocuklar karne gününde burukluk yaşadı.

FERZAD KEMANGER İLKOKULUNDA KARNELER DAĞITILDI

Diyarbakır’da Kürtçe eğitim verilen Bağlar Belediyesi Ferzad Kemanger İlkokulunda eğitim gören öğrenciler karnelerini aldı. Karnelerini alan çocukları Büyükşehir Belediyesi adına tebrik eden Eş Başkan Fırat Anlı, öğretmenlere de emeklerinden dolayı teşekkür etti. Ana dilde eğitimin kutsal bir çalışma olduğunu söyleyen Anlı, 10 ya da 15 yıl sonra çocukların ana dilde üniversite eğitimi de göreceğini ve aldıkları diplomanın değerli olacağını sözlerine ekledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Eğitimin dini ve ticari dönüşümünde bir adım daha

SONRAKİ HABER

Zonguldak'ta açlık grevi yapan madenciler işten çıkarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...