17 Haziran 2016 11:20

EMEP: Eğitimin dini ve ticari dönüşümünde bir adım daha

Emek Partisi (EMEP) yaptığı açıklama ile Mecliste onaylanan Maarif Vakfı Kanunu’na tepki gösterdi.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) yaptığı açıklama ile Mecliste onaylanan Maarif Vakfı Kanunu’na tepki gösterdi.

Genel Başkan Yardımcısı Öznur Oğuz imzasıyla yayımlanan yazılı açıklamada “Maarif Vakfının tamamen devlet/iktidar destekli olması, gerek maddi gerekse siyasi gücünü kullanarak hareket edecek olması, Paralel ile mücadele adı altında kamu kaynaklarının doğrudan Cumhurbaşkanına bağlı gölge bir bakanlık gibi işe koşulacak bir vakfa aktarılması kabul edilemez. İktidar, eğitim alanında “paralel ile mücadele” adı altında yeni bir “paralel yapı” inşa etmekte, eğitim sistemini vakıflar üzerinden biçimlendirmenin adımlarını atmaktadır. Gölge eğitim bakanlığı olarak kurulmak istenen bu vakıf AKP’nin eğitime yönelik gerici ve ticari emellerinin yansımasıdır” ifadelerine yer verildi.

AKP’nin okulları özel şirket gibi organize etmek istediğine dikkat çeken Oğuz, “Bu zihniyete göre öğrenciler kamusal ve parasız eğitim hakkı olan birer yurttaş değil, parası kadar eğitim alabilen birer müşteridir. AKP iktidarının orta ve uzun vadede eğitimde oluşturmak istediği piyasacı ve gerici dönüşümün en somut halini Maarif Vakfının kuruluşunda görmek mümkündür” açıklamasında bulundu.

EMEP ayrıca “Milli Eğitim Bakanlığının yasalarla kendisine verilmiş yükümlülüklerin bazılarını Maarif Vakfı adı altında, yönetimini iktidarın belirlediği başka bir yapıya aktarması, yıllardır eğitimde yaşanan çürümeyi daha da derinleştirmekten başka bir sonuç ortaya çıkarmayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

“Eğitim sisteminin biriktirdiği sorunları daha da artıracak olan bu gerici dönüşüm karşısında çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğinin ipotek altına alınmasına sessiz kalamayız” diyen Emek Partisi, eğitim sendikaları, veliler, öğrenciler başta olmak üzere bütün halk kesimlerini, tekçi, akıl dışı eğitim politikalarının karşısında bilimsel, parasız ve laik eğitim için mücadeleye çağırdı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Tehdit ve yasağa rağmen Onur Yürüyüşü'nü yapacağız’

SONRAKİ HABER

18 milyon öğrenci karne aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...