17 Haziran 2016 08:43

Yüksekova’da okullar 1 hafta sonra tatile girecek

Operasyonların sürdüğü Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde karneler 1 hafta sonra verilecek.

Paylaş

Türkiye genelinde on binlerce öğrenci karnelerini alarak yaz tatiline çıkarken aylarca operasyonların sürdüğü Hakkari Yüksekova’da karneler 1 hafta sonra verilecek.

Bölgenin pek çok ilinde olduğu gibi çatışma ve sokağa çıkma yasaklarının sürdüğü Hakkari Yüksekova’da sokağa çıkma yasağının 30 Mayıs’ta kaldırılmasına rağmen eğitim-öğretim 6 Haziran’da yeniden başlayabildi. Bu nedenle Yüksekova’da eğitim-öğretim 1 hafta daha uzatıldı.

Müfredatın tamamlanamadığını belirten Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, operasyon olan bölgelerde okulların 24 Haziran Cuma günü tatil edileceğini ve karnelerin de o gün dağıtılacağını söyledi. Okullarda 1 hafta hızlandırılmış eğitimle müfredat tamamlanmaya çalışılacak.

Sabah okula karne almak için gelen öğrenciler okulların 1 hafta sonra kapanacağını öğrenince şaşırdı. Bir öğrenci, “Öğrenciler Türkiye’nin her yerine karne alıyor ama biz alamıyoruz. Bu duruma üzülüyoruz. Konulardan çok geri kaldık. Tatil sonrası bu eksikliğimizi gidermek için kurs istiyoruz” dedi. (Hakkari/DHA)

ÖNCEKİ HABER

RTÜK Özgür Gün TV’yi hedef alıyor

SONRAKİ HABER

Çocuk etüt merkezleri yaz okulu başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa