16 Haziran 2016 19:08

Erdoğan: MİT TIR'ları sadece ihanetin bilinen örneğidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çevik Kuvvet Müdürlüğü'ndeki iftar programındaki konuşmasında ‘MİT TIR'ları meselesi sadece ihanetin bilinen örneğidir' dedi

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da emniyet mensuplarıyla iftarda buluştu. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ndeki iftar programına İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz de katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada,  'Paralel yapı' iddialarına da değinerek, "Aynı şekilde 17-25 Aralık darbe girişimiyle ifşa olan bir grubun adeta yargı teşkilatı, polis içinde ayrı bir polis teşkilatı oluşturduğunu dehşetle gördük. Diğer alanlarda da benzer oluşumlara giderek, devlet içinde paralel devlet kurmaya çalışan bu yapıyla kararlı bir mücadele içindeyiz. Emniyet teşkilatımız bu yapının öncelikli hedeflerinden biri olduğu için en ciddi zararı gören ve en ciddi mücadelenin yürütüldüğü kurumlarımızın başında geliyor. Ülkenin ve milletin menfaatlerine saldırmayı kendisine görev bilen bu ihanet çetesi, dünyanın her tarafında Türkiye'nin aleyhinde çalışıyor. Gittiğimiz yerlerde paralel devlet yapılanması örgütünün üyelerinin bölücü terör örgütü mensuplarıyla, Ermeni çetecilerle omuz omuza ülkemize karşı eylem yaptıklarını görüyoruz. Bunlar ne millidir ne yerlidir ne de bu vatanın evlatlarıdır" dedi.

'MİT TIR'LARI MESELESİ SADECE İHANETİN BİLİNEN ÖRNEĞİDİR'

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Açık söylüyorum. Bu yapı terörle mücadelemizi baltalamak için de elinden gelen her şeyi yaptı, yapıyor. MİT TIR'ları meselesi sadece ihanetin bilinen örneğidir. Sizler bizzat yaşadığınız için, diğer meselelere çok daha vakıfsınız. Milletimiz paralel yapının işte bu karanlık yüzünü, gerçek niyetini, sinsiliğini, ihanetlerini gördüğü için bunlara karşı yürütülen mücadeleyi de samimiyetle destekliyor. Milletin arkasında durduğu bir mücadelenin başarıya ulaşmaması söz konusu değildir. Allah'ın izniyle bu sonuçlanacak, başarıya ulaşacaktır"

Bölgedeki operasyonlara bölge halkının destek verdiğini iddia eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti: 

"Aynı şekilde bölücü terör örgütü ilçelerde, mahallelerde eylemlere başladığında, bölge halkının ve ülke kamuoyunun en azından bir kısmının güvenlik güçlerimize karşı kendisini destekleyeceğini sandı. Fakat kısa sürede bölge halkının da 3-5 hain dışında kamuoyunun da teröristlerin değil, güvenlik güçlerimizin yanında yer aldığı görüldü. Çünkü teröristler bölge halkının canına, malına, mahremiyetine, onuruna, namusuna saygı duymaz. Ona hayatı zindan ederken güvenlik güçlerimiz özellikle de polisimiz vatandaşlarımıza kendi ailesi gibi ihtimam göstermiştir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör örgütünün baskı, şiddet ve kan diliyle onun güdümündeki partinin yalan ve zehir saçan siyaset diliyle değil, gönül diliyle kurulan bu ilişki inşallah bölgede yeni bir dönemin habercisidir. Rabb'im bu mücadele yer alan, destek olan herkesten razı olsun" dedi.

'DEVLETİN BAŞLARI OLARAK BUNU NİHAYETE ERDİRECEĞİZ'

Operasyonların yürütüldüğü bölgelerin yeniden inşasının en kısa sürede gerçekleştirileceğini ileri süren Erdoğan, "Terörle mücadelenin sadece polisin, askerin sırtına yüklenemeyecek kadar çok boyutlu bir iş olduğunu biliyoruz. Güvenlik güçlerimiz temmuz ayından bu yana üzerlerine düşenleri başarıyla yerine getirmişlerdir. Şimdi askerimiz kırsaldaki teröristleri, polisimiz de şehirdeki yapılanmaları ortadan kaldırmak için yoğun bir mücadele içindedir. Bu operasyonların başarısı, terörle mücadelenin diğer boyutlarının hayata geçirilmesi bakımından çok önemlidir. Hiçbir vatandaşımızın mağduriyetine mahal vermeden bölgeyi yeniden ayağa kaldırmak mecburiyetindeyiz ve bunu çok kısa zamanda yapacağız. Hiç endişe etmeyin. Bizler devletin başı, devletin başları olarak inşallah bunu nihayete erdireceğiz" ifadelerini kullandı.

'O TOPRAKLARI İNŞA EDERKEN BATIYA DA DERS VERECEĞİZ'

Operasyon bölgelerinin yeniden inşası üzerinden batıya seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda bulunan o bölge adeta yıkıma uğramış olan o bölge, tamamıyla sıfırlayacağız ve yeniden inşa edeceğiz. Bunu çok farklı yerlere çekmek isteyenler var. Bu vatan, bu topraklar bizim. Bizler bu teröristlerin yaptıklarını bilin ki bunlar bizim sakalımızı kestiler. Ama kesilen sakal çok daha gür biter ve bu çok daha gür bitecektir. Ecdadımız böyle yürümüştür. Biz de böyle yürüyeceğiz. O toprakları ihya, inşa ederken batıya da oradan bir ders vereceğiz. Bunları yayınladınız, gösterdiniz değil mi televizyonlarınızda? Türkiye'de iç savaş var, dediniz. Türkiye'de iç savaş yok. Üst akıl olarak beslediğiniz o beslemelerinizin tahribatları var. O tahribatlar giderilmiştir. Şimdi yeniden buralar inşa edilmiştir" diye konuştu.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Ya silahlarını bırakacaklar, gömecekler, betonlayacaklar, koordinatlarını da verecekler ya da bu topraklardan çekip gidecekler. Bu konuda kararlılığımız, imanımız var. Bundan taviz veremeyiz. Bu topraklar alışılmış bir toprak değildir. Bu vatan bizim. Tek vatanımız. Terör örgütü gerekli önlemler alınarak, eylem yapamaz hale getirilebilir, ama bölge insanının terör örgütüyle arasına mesafe koyması sağlanamazsa o örgüt yeniden dirilir, yeniden güçlenir" (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Gözaltındaki ESP'liler yarın adliyeye sevk edilecek

SONRAKİ HABER

H&M’nin Kamboçya fabrikaları işçi cehennemi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...