03 Mayıs 2012 09:40

Devlet koruyamadı, ‘Yaban Keçileri’ koruyacak!

YARGI kararlarının uygulanmamasıyla gündeme gelen Alakır Vadisi’ni yetkililerin korumasız bırakması tepki çekerken Antalyalı Yaban Keçileri ve ANDOST üyeleri vadiyi insan zinciriyle korumaya aldı.ALAKIR’I KORUMAYA KARARLILARAntalya Doğa Sporları ve Sanat Topluluğu (ANDOST) ve kendilerine Yaban Keçileri adını veren yürü

Devlet koruyamadı, ‘Yaban Keçileri’ koruyacak!
Paylaş

YARGI kararlarının uygulanmamasıyla gündeme gelen Alakır Vadisi’ni yetkililerin korumasız bırakması tepki çekerken Antalyalı Yaban Keçileri ve ANDOST üyeleri vadiyi insan zinciriyle korumaya aldı.

ALAKIR’I KORUMAYA KARARLILAR

Antalya Doğa Sporları ve Sanat Topluluğu (ANDOST) ve kendilerine Yaban Keçileri adını veren yürüyüş grubu üyeleri, hafta sonu bölgede yaptıkları eş zamanlı etkinlikle Alakır’ı koruma altına aldılar. Yaban Keçileri grubunun vadinin Kumluca Ovasına açıldığı bölgede gerçekleştirdiği yürüyüşün ardından ‘Alakır Nehri Özgür Aksın’ yazılı açmasının ardından, ANDOST üyeleri de Alakır II. HES Projesinin hattı üzerinden Karaağaç su kaynağına yürüyerek burada Alakır Nehri Kardeşliği üyeleri tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına katıldılar.  

‘SU TOPRAKTAN AYRILIRSA VADİ YOK OLUR’

Yaban Keçileri grubu adına burada bir açıklama yapan Turan Güvenç, Alakır’da yapımı planlanan HES’leri protesto etmek amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Alakır’daki HES projelerinin ikisinin tamamlanmış olduğunu kaydeden Güvenç, diğer HES’lerin de hayata geçmesi durumunda Alakır’ın sularının kanal ve borular içerisine hapsedilerek toprakla olan bağının kesileceğini belirterek, “suyun topraktan ayrılması bu vadinin yok olması demektir” diye konuştu. (ANTALYA)

ÖNCEKİ HABER

Halkın Hıdırellez’i Ahırkapı’da

SONRAKİ HABER

Almanya’dan tutuklu gazeteciler için özgürlük çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...