16 Haziran 2016 17:45

Mehmet Seyfi Eraltay Anadolu Lisesi öğrencilerinden bildiri

İzmir Mehmet Seyfi Eraltay Anadolu Lisesi öğrencileri de liselilerin isyanına katıldı.

Paylaş

İzmir Mehmet Seyfi Eraltay Anadolu Lisesi öğrencileri de liselilerin isyanına katıldı. Yazılı bir açıklama yapan İzmir Mehmet Seyfi Eraltay Anadolu Lisesi öğrencileri liselerde yayılan onurlu mücadeleyi desteklediklerini belirterek “Ortaçağcı Gericiliğe karşı omuz omuza mücadele ederek kazanacağımızı ilan ediyoruz” dediler

Öğrencilerin yayınladıkları bildiri şöyle:

“Mehmet Seyfi Eraltay Anadolu Lisesi olarak İstanbul Erkek Lisesi’ndeki arkadaşlarımızın başkaldırmasıyla başlayan sonrasında ülkenin diğer kentlerindeki liselere yayılan liseli arkadaşlarımızın onurlu mücadelelerini selamlıyor, Ortaçağcı Gericiliğe karşı omuz omuza mücadele ederek kazanacağımızı ilan ediyoruz.

Liselerde geçtiğimiz günlerde eğitimde gerici gidişe karşı bir isyan başladı. Bu isyan AKP hükümetinin başa geldiği günden beri içini boşaltmaya, bilimden uzaklaştırmaya ve gericileştirmeye çalıştığı eğitim sistemine karşı liselilerin isyanıdır. Okullara açılan mescitler, sözde seçmeli ders adı altında dayatılan zorunlu din dersleriyle eğitimin gericileştirilmesi, 14. Milli Eğitim Şurasıyla beraber laik, demokrat müdür ve müdür yardımcılarının idareden tasfiye edilip yerlerine yandaş idarecilerin getirilmesi, son olarak okullarda kutlu doğum haftaları adı altında bilime, laikliğe ve Antiemperyalist Birinci Kurtuluş Savaşımızın önder Mustafa Kemal’e azgınca saldırılmaya başlanması, kadını ikinci sınıf insan olarak gören, kadın bedenini metalaştıran zihniyetin eğitim kurumlarına hakim olması... Daha onlarca neden sayılabilir haklı isyanımız için. Laikliği, bilimi, adaleti, eşitliği ağzına alan öğrencilere soruşturmalar açıldı. Uzaklaştırma ve daha başka cezalar vererek sindirmek istediler. Ama isyanımızın İstanbul’da başlayıp İzmir’e, Ankara’ya ve bir çok ilde yüzlerce okula yayıldığını görünce elleri ayakları birbirine dolandı. Medyayı engelleyemediler. Kimi liselerde arkadaşlarımıza baskı uygulamaya çalıştılar.

Eğer biz bu ülkenin gerici gidişatına baş kaldırmazsak okullarımızı gericileştirirler. Biz bu gidişata baş kaldırmazsak istedikleri gibi at koşturur hale gelirler okullarımızda, mahallelerimizde, ülkemizde... Biz bu gerici gidişe sessiz kalmayacağız. Ülkemizin Ortaçağ bataklığına götürülmesine izin vermeyeceğiz. Direniş başladı ve büyüyor, daha da büyüyecek. Önüne geçemeyecekler. Bütün arkadaşlarımızı bu isyanı büyütmeye  ve mücadelemize omuz vermeye çağırıyoruz.”
 

ÖNCEKİ HABER

Antalya Alakır Vadisinde HES hukuksuzluğu sürüyor

SONRAKİ HABER

Bursa'da imam hatip dönüşümüne karşı eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...