03 Mayıs 2012 09:38

Halkın Hıdırellez’i Ahırkapı’da

İstanbul Ahırkapı Mahallesi sakinleri, “Halkların bayramları hangi sebeple olursa olsun, satılan, üzerinden para kazanılan bir etkinliğe dönüştürülemez” diyerek, girişi için 20 lira ücret talep edilen “Hıdırellez organizasyonuna” karşı 5 Mayıs Perşembe günü Hıdırellez kutlamalarını Ahırkapı’da kut

Halkın Hıdırellez’i Ahırkapı’da
Paylaş

İstanbul Ahırkapı Mahallesi sakinleri, “Halkların bayramları hangi sebeple olursa olsun, satılan, üzerinden para kazanılan bir etkinliğe dönüştürülemez” diyerek, girişi için 20 lira ücret talep edilen “Hıdırellez organizasyonuna” karşı 5 Mayıs Perşembe günü Hıdırellez kutlamalarını Ahırkapı’da kutlayacaklarını duyurdu.

Ahırkapı Mahallesi sakinleri ve Kumbara Sanat Atölyesi tarafından 2000 yılından beri Ahırkapı Mahallesi’nde kutlanan Hıdırellez Şenlikleri’nin, bu yıl 20 liralık giriş ücreti ile Parkorman’da kutlanacak olmasına ilişkin Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda mahalle sakinleri ve Kumbara Sanat Atölyesi adına basın açıklaması yapan Ahmet Saymadi, Hıdırellez’in, 2000 ile 2010 yılları arasında Ahırkapı Mahallesi’nde kutlandığını hatırlatarak, “Hıdırellez’in bu denli bilinmesinde ve Ahırkapı Mahallesi’nin tanınmasında, çok emeği geçen organizasyon ekibi, artan ilgi nedeniyle etkinlik için geçtiğimiz yıl giriş parası talep edince tepkiler oluşmuştu. Oluşan tepkiler ve güvenlik sebebiyle organizasyon ekibi geçen seneki şenliği iptal ettiğini ve bir daha yapmayacağını duyurdu” dedi. Bu yıl ise Hıdırellez kutlamasının Parkorman’a taşıyıp, girişini 20 TL yapan başka bir organizasyon olduğunu ifade eden Saymadi, “Roman halkımız bu yıl da bir engelle karşılaşmadan Ahırkapı’da Hıdırellez’i kutlayacak” diye konuştu.

Kutlama alanının aynı zamanda Roman halkının yaşam alanı olduğunu belirten Saymadi, “5 Mayıs günü saat 18.00’de Sultanahmet Tramvay Durağı’nın biraz aşağısı olan Ayosofya Müzesi’nin girişinde buluşup, Ahırkapı’ya yürüyeceğiz” diyerek, herkesi Hıdırellez kutlamalarına çağırdı.
(İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

HES belası bu kez Hemşin’de

SONRAKİ HABER

Devlet koruyamadı, ‘Yaban Keçileri’ koruyacak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa