16 Haziran 2016 17:29

Antalyalı ev işçisi kadınlardan sigorta talebi

Bir grup Ev işçisi kadın 16.Haziran Dünya ev işçileri günü dolayısı ile Attalos meydanında toplanarak basın açıklaması yaptılar.

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

Tüm Ev İşçisi Kadınlara Sendika hakkı talebi ile bir araya gelen kadınlar, ‘’yardımcı değil işçiyiz”, “Ev işçisiyiz Köle değiliz’’ dövizleri açarak bir basın açıklaması yaptılar. Kadınlar 16 Haziran Dünya ev işçileri günü dolayısı ile taleplerini anlattıkları basın açıklamasında, kiralık işçi bürosuna karşı mücadele edilmesini ve bu statüde çalıştırılacak ev işçilerinin sigortalarının asla normal yatırılmayacağını vurguladılar. Yasada bulunan 10 günden az çalışan ev işçilerinin sigortasının yapılmayacak olmasının bir adaletsizlik olduğunu vurguladılar. 

‘KİRALIK İŞÇİ BÜROLARINA KARŞIYIZ’

İMECE Ev İşçileri Sendikası adına basın açıklamasını okuyan Zahide Uslu ‘’Kiralık işçi yasası ve Özel istihdam büroları, Kadın emeğini köleleştirecek, ev işçilerinin güvencesiz ve kayıt dışı çalışma kalıcı hale getirecektir. Özel istihdam büroları taşeron sistemini bile mumla aratacak bir kölelik sistemidir. İşçi üzerinden sömürü ve köleliği yasal hale getirecek bu yasa ev işçilerinin sorunlarını daha da derinleştirecek ve mevcut çalışma koşullarını, ezilme biçimlerini de kalıcı hale getirecektir. İstihdam büroları aracılığı ile ev işçisi ve ev işverenin işçi-işveren bağı kopartılarak, ev işçilerinin güvencesizliği ‘’kiralık işçilik’’ olarak kalıcılaştırılmak isteniyor.Bu nedenle bu yasanın derhal durdurulmasını istiyoruz’’dedi.

Uslu açıklamasının devamında “Bu güne kadar ismini dahi bilmediğimiz hayatını çalışırken kaybeden ev işçilerini burada anıyoruz” diyerek, ülkede çalıştırılan göçmen ev işçilerinin de yanında ve destekçileri olacaklarını bildirdi.
 

ÖNCEKİ HABER

İzmir Özel Amerikan Lisesi  Mezunları’dan liselilere destek

SONRAKİ HABER

Antalya Alakır Vadisinde HES hukuksuzluğu sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...