16 Haziran 2016 17:12

Birleşik Haziran Hareketi'nden,Ensar Vakfı’na tepki yürüyüşü

Birleşik Haziran Hareketi Ensar Vakfı’nın Manisa’da açacağı yaz okulu kursuna tepki gösterdi.

Paylaş

Ensar Vakfı’nın Manisa’da açacağı yaz okulu kursuna tepkiler sürüyor. Bugün de devam eden eylem Birleşik Haziran Hareketi’nin çağrıcılığıyla gerçekleşirken, siyasi parti ile sivil toplum kuruluşları da yer aldı.  
Eyleme CHP Manisa Milletvekilleri de katılım gösterirken Manolya Meydanında toplanan kitle, yaz okulunun açılması planlanan Murat Germen İlkokulu’na kadar yürüdü. Okul önünde basın açıklaması gerçekleştiren kitle, “Ensara Yaz Okulu Yaptırmayacağız” pankartını taşıdı.

Açıklamayı Haziran Yürütmesi adına Bilal Kılıç okurken Ensar’ın açmaya çalıştığı yaz okulu ile ilgili MEB ve okul yönetimiyle görüşmeler yapmaya çalıştıklarını ancak bunun türlü bahanelerle ötelendiğini söyledi. Kılıç, “Bugün Ensar Vakfı Manisa’da yaz okulu açmaya çalışıyor, üstelik devlet okulunda üstelik okul aile birliğinin, ailelerin hatta İl Milli Eğitim Müdürü’nün haberi olmadan. Çeşitli bahanelerle ötelenen görüşme isteğimiz ise gösteriyor ki Milli Eğitim Müdürünün bilgisi olmadığını söylediği yaz okulunun Kaymakamlık oluru ile açıldığı da belli oldu. Haziran Hareketi olarak gerici güç birliğine karşı laik ve demokratik bir eğitim talebi ile emekten yana olan tüm siyasi partileri ve sivil toplum kuruluşlarını bu mücadeleye omuz vermeye çağırıyoruz. Ensara yaz okulu yaptırmayacağız”dedi. (Manisa/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Temsilciliğimize kurşun atan polis tedavi görüyor mu?’

SONRAKİ HABER

‘Orlando’daki katliam tüm insanlığa karşı yapılmıştır’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...