16 Haziran 2016 14:44

HDP binası polis tarafından kurşunlandı

HDP Menemen Asarlık Temsilciği’ne silahla saldırı gerçekleşti. Saldırganın polis olduğu ortaya çıktı.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Menemen Asarlık Temsilciği’ne içeride kimsenin olmadığı sırada bir araçla silahla saldırı yapıldı. 14 kurşunun sıkıldığı binada maddi hasar meydana geldi. Saldırının ardından olay yerine gelen polis, HDP yetkililerine saldırıyı "psikolojisi bozuk" bir polisin yaptığını söyledi.

Büronun kapalı olması sebebiyle ölen ya da yaralanan olmayan saldırı sonrası Menemen Polis Merkez Amirliği’ne gelen ve Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli olduğu belirtilen polis  M.P., HDP temsilcilik binasına ateş edenin kendisi olduğunu belirterek, silahı ile birlikte teslim oldu. M.P.’nin, "Aşırı borcu olmasından dolayı geçirdiği bunalım sonucunda binaya ateş ettiğini" söylediği iddia edildi. Hakkında adli ve idari soruşturma başlatılan Polis M.P., açığa alındı.

HDP: DEMOKRASİYE POLİS KURŞUNU

HDP Merkez Yürütme Kurulu, İzmir’de HDP ilçe binasına polis tarafından yapılan saldırıyı kınayarak, “Bunlar demokratik siyasete sıkılmış kurşunlardır. Ağır bir provokasyondur” değerlendirmesinde bulundu.
Açıklamada, saldırının görevde bulunan bir polis tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çekilerek, “Bu polis memuru, arabası ile temsilcilik önüne gelerek silahıyla ateş açmış ve binamıza 14 kurşun isabet etmiştir” bilgisini paylaştı.

Saldırıyı kınayan HDP şu açıklamayı yaptı: “Bunlar demokratik siyasete sıkılmış kurşunlardır. Bu son derece ağır bir provokasyondur, halka ve partimize yönelik kabul edilemez bir saldırıdır, en sert biçimde kınıyoruz. Dün Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ’ın evinin hukuksuz bir şekilde basılması, bugün bir ilçe temsilciliğimizin kurşunlanması önümüzdeki günlerde yaşanacaklar açısından birer işarettir. Bu hukuksuz tutumları nedeniyle sorumlular hakkında derhal soruşturma açılmalı, ev baskınını ve silahlı saldırıyı gerçekleştirmiş olanlar ve bu emirleri vermiş olanlar derhal görevden uzaklaştırılmalıdır.” (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

İş cinayetleri sayısı adli cinayetleri geçti

SONRAKİ HABER

Panama köstebeği bulundu mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...