16 Haziran 2016 14:32

Salih İşgören İÖO'nun kapatılma kararına velilerden tepki

İzmir’de Salih İşgören İlköğretim Okulu’nun boşaltılıp Melih Özakat İlköğretim Okulu’na taşınmasına her iki okulun velilerinden de tepki geldi.

Paylaş

Salih İşgören İlköğretim Okulu'nun boşaltılıp Melih Özakat İlköğretim Okulu'na taşınmasına her iki okulunun velilerinden de tepki geldi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde ortak eylem yapan veliler, kararın öğrencileri mağdur edeceğini dile getirerek karardan vazgeçilmesini istedi. 

Alsancak Mahallesi'nde az bulunan devlet okullarından biri olan Salih İşgören İlköğretim Okulu, İzmir Valiliği'nin kararı ile önümüzdeki yıldan itibaren öğretime kapatılıyor. Bu karar veliler tepkili durumda.  Öte yandan bu okulda okuyan öğrencilerin, Melih Özakat İllk Öğretim Okulu'na nakledileceğinin açıklanması da alt yapısı kendi öğrencillerini ancak karşılayabilen Melih Özakat Okulu velileri tarafından da tepkiyle karşılandı.  Bu kararın durdurulmasını isteyen veliler eylem yaptı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen veliler, karardan geri dönülmesini talep etti. 

Alkışlarla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü protesto eden veliler adına konuşan Salih İşgören İlköğretim Okulu Velisi Duygu Tunca, kararın hem öğrencileri hem de öğretmenleri mağdur edeceğini ifade etti. Melih Özakat Okulu'nun, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün '500 metre uzaklıkta' olmadığını mesafenin daha fazla olduğunu belirten Tunca, okulların farklı mahalllerde yer aldığını da kaydetti. 

Öğretmenlerin de norm fazlası olacağını ve başka okullara aktarılacağını da dile getiren Tunca, BİLSEM ve Melih Özakat Okul binasının öğrenciler için fiziki olarak yetersiz olduğunu ve güvenlik tehdidi doğuracağını ifade etti. Tunca, son olarak okullarının kapatılmamasını ve eğitim hayatına devam etmesini istedi. 

'KARARDAN GERİ DÖNÜLMELİDİR'

Melih Özakat İlköğretim Okulu velisi Nevin Narlı da, okullarının, örnek bir okul olduğunu dile getirerek "Okulumuz gibi okulların çoğaltılmas ve yaygınlaştırılması gerekirken, var olan okulun kalitesini düşürerek, velileri özel okullara geçmeye mecbur bırakacak uygulamaların kesinlikle yanlış olduğunu vurguluyoruz. Karar, çocuklarımız, her iki okulumuz ve dahası eğitim sistememiz açısından yanlıştır. Karardan geri dönülmelidir" dedi. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Eğitimde kara düzen

SONRAKİ HABER

Harran Ovası bizi doyurur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...