16 Haziran 2016 12:59

İngiltere, Galler'i 90+2'de gelen golle 2-1 yendi

Euro 2016 B Grubu maçında İngiltere - Galler karşılaşması, İngiltere'nin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Paylaş

Euro 2016'da B Grubu'ndaki 'Ada Derbisi'nde İngiltere ile Galler karşı karşıya geldi. Mücadeleyi İngiltere 1-0 geriye düşmesine rağmen 2 - 1 kazandı.

Lens'teki Bollaert - Delelis Stadı'nda oynanan ve Almanya Futbol Federasyonu'ndan hakem Felix Brych'ün düdük çaldığı maçta 42. dakikada Gareth Bale Galler'i öne geçirdi. İlk yarı bu skorla biterken, 56. dakikada Jamie Vardy ve 90+2. dakikada Daniel Sturridge'in golleri İngiltere'ye 2-1'lik galibiyeti ve 3 puanı getirdi.

Bu sonuçla B Grubu'nda İngiltere puanını 4'e çıkardı ve liderlik koltuğuna oturdu. Galler ise 3 puanda kaldı ve ikinci sıraya indi.

İngiltere Premier Lig'de şampiyon olan Leicester formasıyla başarılı bir sezon geçiren Jamie Vardy, ülke formasıyla çıktığı son dört maçta üç gol attı. Ancak teknik direktör Roy Hodgson, yıldız oyuncuyu ilk maçtaki gibi Galler maçında da yine yedek kulübesinde tuttu. İkinci yarının başında oyuna giren Jamie Vardy, attığı golle hem teknik adamına gönderme yaptı hem de takımına beraberlik golünü kazandırdı.

Galler'in yıldız futbolcusu Gareth Bale, Slovakya maçında attığı gol ve oynadığı futbolla formunun zirvesinde olduğunu göstermişti, bu maça da ilk 11'de çıktı.

Grubun ilk maçında Slovakya'yı 2-1 ile geçen Galler aldığı üç puanla bu maça B Grubu'nun lideri olarak çıktı. İngiltere ise grubun ilk maçında, Rusya ile 1-1 berabere kaldı. Bir puanı bulunan İngiltere de Galler maçına grubun 3. sırasında çıktı.

İki ada ülkesi arasında oynanan son 10 karşılaşmada; İngiltere 6 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Galler ise bu maçların sadece ikisini kazanabildi. İki takım arasında oynanan son maçı İngiltere 1-0 kazandı.

Galler İngiltere'ye karşı oynadığı son 4 karşılaşmayı kaybetti ve bu maçlarda gol atamadı.

MAÇIN GOLLERİ

42. dakikada Gareth Bale'in serbest vuruştan attığı gol ile Galler 1-0 öne geçti. Bu dakikada Wayne Rooney kendi yarı sahasının ortalarında Hal Robson-Kanu'ya faul yaptı. Kaleyi cephe noktadan gören noktadan kazanılan serbest vuruşta, Gareth Bale topu barajın üstünden direk kaleye gönderdi. Yere doğru birden inen topa kaleci Joe Hart müdahale etti, ancak çabası yeterli olmadı ve meşin yuvarlak ağlara gitti: 0 - 1.

56. dakikada İngiltere Jamie Vardy'nin golüyle eşitliği yakaladı. Bu dakikada Daniel Sturridge sol kanattan ceza sahası içerisine ortasını yaptı. Gallerli oyuncu Ashley Williams'tan seken top altı pas üzerindeki Jamie Vardy'in önünde kaldı. Jamie Vardy yaptığı tek vuruşla topu filelere gönderdi ve durumu 1-1'e getirdi: 1 - 1.

90+2. dakikada İngiltere, Daniel Sturridge'in golüyle 2 - 1 öne geçti. Bu dakikada sol kanattan Danny Rose topu taşıdı, ceza sahasına gönderdiği topa Jamie Vardy dokundu, Dele Alli aktardı ve Daniel Sturridge önünde kalan topa tek bir vuruş yaparak ağlara gönderdi: 2 - 1. (SPOR SERVİSİ)

EURO 2016 ÖZEL SAYFASI

ÖNCEKİ HABER

Manisa'da Ensar’ın yaz okuluna karşı tepkiler sürüyor

SONRAKİ HABER

Reza Zarrab’ın kefalet talebi reddedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...