16 Haziran 2016 12:52

Manisa'da Ensar’ın yaz okuluna karşı tepkiler sürüyor

Ensar Vakfı’nın Manisa’da açacağı yaz okulu için tepkiler devam ediyor. Bugün gün boyunca yaz okuluna karşı protestolar yapıldı.

Paylaş

Ensar Vakfı’nın Manisa’da açacağı yaz okulu için tepkiler devam ediyor. Önce sosyal medyada ‘Ensara yaz okulu yaptırmayacağız’ hashtagi ile başlayan tepkiler sokakta da yankı buldu ve gün boyu protestolarla devam etti. 

Ensar Vakfı’nın Manisa’da Şehzadeler ilçesinde yer alan Murat Germen İlköğretim Okulu’nda yaz okulu açacağının duyurması ile vakfa karşı tepkiler artıyor. Öncelikle Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, CHP Kadın Kolları gibi birçok kurumdan da kadınlar bir araya gelerek Manolya Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Buradaki açıklamayı kitle adına Emel Önal yaparken açıklamada, "Ensar büyük insanlık ayıbıdır. Ayıba ortak olma", gibi dövizler yer aldı. Önal, ‘Baştan söyleyelim boşuna hazırlık yapmasınlar, yurtları gibi kaçak olan o yaz okullarını ne Manisa’da ne Türkiye’nin hatta dünyanın hiçbir yerinde yaptırmayacağız. Daha ilk günden verilen tepkiler bunun kanıtıdır” dedi.

‘BİR DAHA KARAMAN’I YAŞATMAYACAĞIZ’

Emek Barış ve Demokrasi Platformu da İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Platform adına açıklamayı okuyan Metin Demirel ise “İl Milli Müdürüne soruyoruz, geçmiş süreçte yaşanan Karaman vakasının Manisa’da tekrarlanma ihtimalini göz önünde bulundurdunuz mu? Karaman’da yaşananlar Manisa’da tekerrür ederse bunu nasıl izah edeceksiniz? Soru işaretlerini ortadan kaldırılmasını talep etmek en doğal hakkımızdır. Eğitim kurumlarına güvenmek ve çocuklarını özgür bir ortamda yetiştirmek isteyen aileler gönül rahatlığı ile bu vakfın yaz okullarına gidebilir diyebiliyor musunuz? Karamanda yaşanan tecavüz olayı Manisa’da da gerçekleşirse bunun vebalini kim taşıyacaktır?”diye konuştu.

‘BU KİRLİ KİMLİKLERDEN HESABI SORACAĞIZ’

Açıklamada yer alan HDP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Beyza Üstün de  “Burada söylenen her söz çocukları istismardan, ölümden korumak için söylenen her söz hepimizin sözüdür. Çocuğun ölmesini, istismara uğramasını istemeyen herkesin sözü olmalıdır. Bu coğrafyada artık tahammülümüz yok. Ensar gibi kirli; eli aklı zihni çocukların üstünde olan bir yığın vakıfa çocuklarımızı teslim etmeyeceğiz. Sadece ona değil bu vakfın arkasında duran hiçbir yetkiliye teslim etmeyeceğiz. Bizim birbirimize, çocuklara sözümüz var. Bu kirli kimliklerden hesabı ağır soracağız. Manisa ya özgü değil yapılmak istenen buradan başlanarak vakıfların eğitim sistemine girmesidir yapılmak istenen. Sadece Manisa’da değil Sur’da Cizre’de her yerde çocuklarımız ölürken ya da başka kurumlarda istismara uğrarken biz sadece yüzümüzü Ensar’a dönmeyeceğiz. Ama bilsinler ki çocuklarımızın gençlerimizi halkların üzerinde kirli eli olan herkes bu yaptıklarının hesabını mutlaka verecektir” şeklinde konuştu.

‘ENSAR VAKFI AKLANMIŞTIR İMAJI VERİLİYOR’

Her iki açıklamaya da CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel de katılırken, Özel şunları kaydetti; “Manisa’da ve devlet imkanlarıyla Ensar’a isim hakkı kullandırılarak yapılacak bir yaz kursun un anlamı şudur, Tüm Türkiye’ye Ensar Vakfı aklanmıştır imajı verilmeye, Vakıf kuyruğunu dik tutuyor mesajı verilmeye çalışılıyor. Çocuklarınızı Türkiye’nin dört bir yanındaki kanunsuz hukuksuz Ensar’ın kurslarına, yurtlarına, evlerine teslim edebilirsiniz diyor. Manisa Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, Kaymakamlıktaki yetkililer ve göreve gelecek olan Vali Manisalılar olarak hepimizin gözü üzerinizde. Ensar’a bu izni verirseniz elimiz yakanızdadır” (Manisa/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

‘TRT halkın parasıyla inanç ayrımı yapamaz’

SONRAKİ HABER

İngiltere, Galler'i 90+2'de gelen golle 2-1 yendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...