16 Haziran 2016 12:46

İlkokulun imam hatip’e çevrilmesine tepkiler devam ediyor

Bursa’nın Karacabey ilçesinde bulunan Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu’nun ana binasının imam hatip okuluna çevrilmesine velilerin tepkileri sürüyor

Paylaş

Uğur ÖKDEMİR
Bursa

Bursa’nın Karacabey ilçesinde bulunan Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu’nun ana binasının imam hatip okulu olarak eğitime devam edeceğinin açıklanmasından sonra velilerin tepkisi dinmiyor. Bir aydır eylemlerine devam eden veliler Kaymakamlıkla bir görüşme gerçekleştirmişlerdi. Yapılan görüşme sonrası bu durumun tekrar değerlendirileceğini ve müfettiş görevlendirilerek sorunun en kısa sürede giderileceği açıklamasından sonra veliler eylemlerine ara vermişlerdi. Aradan geçen sürede hiçbir girişimin olmadığını söyleyen veliler bugün tekrardan okul önünde toplanarak Kent Merkezine bir yürüyüş gerçekleştirdi.

OLDU BİTTİYE GETİRMELERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Şehit Bahadır Tayfur  İlkokulundan vazgeçmeyeceğiz pankartı açan veliler sık sık; “ Okuluma dokunma” sloganları attı. Kent Merkezinde yapılan açıklamada; “ En son yaptığımız eylemde bizlere bu durumun giderileceği söylendi fakat hiçbir girişimi görmedik. Bizleri oyalıyorlar, böyle yaparak işi soğutup oldu bittiye getirecekler. Ama biz veliler buna izin vermeyeceğiz ve okulumuz için çocuklarımız için mücadele edeceğiz. Eğer bu soruna bir çare bulunmazsa biz eylemlerimize devam edeceğiz. Bu okul Karacabey’in en güzide ve en başarılı öğrencilerin yetiştirildiği bir okul ve bu okulu bu haline getirmek için biz veliler ve öğretmenlerimizle çok çalıştık. Sonunda Karacabey’in en güzel okullarından biri oldu. Bu okulu bize ve öğretmenlerimize sormadan böyle bir değişiklik yapılmasını kabul etmiyoruz” dedi.

VELİLERİMİZİN SONUNA KADAR YANINDAYIZ

Velilerin haklı mücadelesinde yanlarında olduklarını söyleyen Eğitim Sen Karacabey Temsilcisi Zakir Üngör; “ Bu değişiklik ne eğitime ne de öğrencilerimize hiçbir katkı sağlamayacaktır. Bunu daha öncede demiştik. İlk eylemler sonrası bu sorunu gidereceklerini söylemişlerdi fakat aradan geçen zamana rağmen hiçbir girişim olmadı. Burada hem bizleri hem de velileri oyalıyorlar. Süreci uzatarak yaz sezonuna getirecekler ve işi oldu bittiyle kapatmayı planlıyorlar. Geçici süreliğine kullanacağız diyorlar ama bunun böyle olmadığını biliyoruz. Planlarında buranın başlı başına bir okul olması var. Tepkiyi azaltmak için böyle bir yol izliyorlar” diyen Üngör sözlerine şöyle devam etti; “Bu okul Karacabey’in gözde okulu, burayı imam hatip’e çevirerek üzerine konacaklar. Bu okulu yoktan var eden velilerin emeklerine saygısızlık bu. Perişan bir okulken kimse buranın yüzüne bakmıyordu. Ama velilerimizle birlikte çalıştık ve okulumuzu Karacabey’in en iyi okullarından biri yaptık. Şimdi bu okula hiçbir şey yapmayanlar gelip istediği gibi değiştirmek istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Bu mücadelede Eğitim Sen olarak velilerimizin yanındayız ve sonuna kadarda destekliyoruz” dedi. (Bursa/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Birleşmiş Milletler: IŞİD Êzidîlere soykırım uyguluyor

SONRAKİ HABER

‘TRT halkın parasıyla inanç ayrımı yapamaz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...