03 Mayıs 2012 09:29

Daha önce katılmamış olmaktan pişmanlık duydum

İki buçuk yıl Billur Tuz’da işçiliğim var. Sendikaya üye olduğum için işten atıldım. Benim gibi işten atılan arkadaşlarımla 123 gündür fabrikanın önünde direnişteyim. Böyle bir işçi direnişine, herhangi bir eyleme ve 1 Mayıs’a daha önce hiç katılmadım. Bu 1 Mayıs ilk defa katıldığım 1 Mayı

Daha önce katılmamış olmaktan pişmanlık duydum
Paylaş
Mehtap Tekin

İki buçuk yıl Billur Tuz’da işçiliğim var. Sendikaya üye olduğum için işten atıldım. Benim gibi işten atılan arkadaşlarımla 123 gündür fabrikanın önünde direnişteyim. Böyle bir işçi direnişine, herhangi bir eyleme ve 1 Mayıs’a daha önce hiç katılmadım. Bu 1 Mayıs ilk defa katıldığım 1 Mayıs’tı, zaten ilk defa katılacak olmamın heyecanı varken üstüne bir de sendikaların ortak hazırladıkları basın metnini benim okuyacak olmam heyecanımı daha da artırdı. Bu duygu ve heyecanla sabah fabrika önündeki küçük kutlamamızın ardından toplanma yerine geldiğimizde ilk defa bu kadar kitlesel katılımlı eylem gördüm diye düşünüyordum. Alana geldiğimizde diğer kollardan da sendikalar ve kortejler gelince alan taşıyordu. Büyük bir heyecanla basın metnini okumak için 1 Mayıs kürsüsüne çıktığımda alandaki kalabalığı, insanların yüzündeki, umudu görünce, açıkçası daha önce böyle bir etkinliğe katılmadığım için pişmanlık duydum.
İnsanların ellerindeki rengarenk bayraklar ve pankartlarla taleplerini, haklarını istemeleri, tepkilerini göstermeleri benim için tarifsizdi. Böyle bir kalabalık hiç görmemiştim. Metni nasıl okudum bilmiyorum ama arkadaşlarım iyi olduğunu söylüyor. Bundan sonra ben ve eminim ki bütün direnişte olan arkadaşlarım da, haklarımızı savunmak, emeğimizin karşılığını almak için hep böyle alanlarda olacağız. Ayrıca 1 Mayıs’ta basın metnini Billur Tuz işçileri adına bana okuma fırsatı veren tüm sendika başkanlarına teşekkür ediyorum.

*Billur Tuz direnişçisi

ÖNCEKİ HABER

Süte hassasiyeti olana yoğurt veya ayran!

SONRAKİ HABER

Yazının kadim coğrafyasına yolculuk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...