16 Haziran 2016 11:20

İş bırakma eylemi bitti, işçi işten atıldı

Petrol-İş, İzmit TÜPRAŞ’ta bir işçinin işten çıkarılması üzerine dört fabrikada yapılan iş bırakma eylemlerinin sonucuna ilişkin açıklama yaptı.

Paylaş

Petrol-İş Aliağa Şubesi, İzmit TÜPRAŞ’ta bir işçinin işten çıkarılması üzerine dört fabrikada yapılan iş bırakma eylemlerinin sonucuna ilişkin açıklama yaptı. Atılan işçinin sorumluluğunu kabul ettiği için işten çıkarıldığı belirtilen açıklama tartışma yaratırken, bu açıklamanın işçiler üzerindeki baskıyı artırabileceğini söylediler.

Geçtiğimiz nisan ayında İzmit TÜPRAŞ Rafinerisinde çıkan yangınla ilgili olarak bir işçiye işten uzaklaştırma cezası verilirken bir işçi de yangından sorumlu tutularak işten atılmıştı. 8 Haziran’da gerçekleşen olayla ilgili TÜPRAŞ’ın İzmit, İzmir, Kırıkkale ve Batman fabrikalarında işçiler iş bırakmıştı.

Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, İzmit rafinerisinde çıkan yangınla ilgili işten atılan arkadaşlarının ilk ifadesini değiştirerek sorumluluğu kabul ettiğini ve bunun disiplin suçu olduğunu söyledi. İşçinin kendisini, arkadaşlarını ve işyerini tehlikeye atan davranıştan dolayı işten çıkarıldığını belirtti.

Arkadaşlarının ilk ifadesinde sorumluluğu kabul etmediğini sendika için de işçinin beyanının esas olduğunu bu yüzden arkadaşlarına sahip çıktıklarını ifade eden Oktay, “Ancak daha sonra beyanını değiştirerek sorumluluğu kabul ettiğini belirtti. Yangına ilk müdahalede geç kalarak büyümesine yol açtığını kabul eden arkadaş çıkarıldı” dedi.

AÇIKLAMA TARTIŞILIYOR

Aliağa PETKİM ve TÜPRAŞ işçileri kararı tartışırken, sendikanın işçinin arkasında durmadığını belirten işçiler oldu.
Yaklaşık 3 aydır sürecin devam ettiğini, bu süreçte sorgulanan işçinin yıpranmış olabileceğini ifade eden işçiler, bu gelişmenin işçilerin üzerindeki baskıyı arttırabileceğine dikkat çekti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Siyahın Elli Tonu

SONRAKİ HABER

Liseliler: Aydınlık yarınlar için tek yumruk olalım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...