16 Haziran 2016 11:00

‘TRT halkın parasıyla inanç ayrımı yapamaz’

TRT’de örgütlü Haber-Sen ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) TRT Genel Müdürlüğü’nü protesto etti.

Paylaş

TRT’de örgütlü Haber-Sen ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) “Namaz kılmayan hayvandır” sözleri nedeniyle TRT Genel Müdürlüğü’nü protesto etti. Haber-Sen Genel Başkanı Cemalettin Yüksel, “TRT devletin değil halkın televizyonudur. TRT'nin kasasına giren her kuruş halkın cebinden çıkıyor, din ve inanç ayrımı yapamaz” dedi

TRT Genel Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Yüksel, TRT 1'de yayınlanan ve Serdar Tuncer'in sunduğu Ramazan Sevinci programında Prof. Dr. Mustafa Aşkar'ın, “Namazı hayvanlar kılmaz, namaz kılmayan da hayvandır” sözlerine tepki gösterdi. Yüksel, “TRT bir siyasi partinin ya da grubun çıkar çevresinin inanç ve düşüncelerine ait olamaz” diye konuştu. Yüksel, TRT'nin yayın politikasındaki amaçlar kısımında yer alan 2954 sayılı Türkiye Radyo Televizyon Kanunu'nun yayın esaslı maddelerini hatırlatarak, TRT'nin din ve inanç nedeni ile ayrımcılık yaparak  halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiğini belirtti. Yüksel, “TRT devletin değil, halkın televizyonudur. Çünkü TRT'nin kasasına giren her kuruş halkın cebinden çıkıyor. TRT’ye hesap sormak en önce sizin hakkınızdır. İnsanların dini duygularının hassas olduğu Ramazan ayında izleyicileri yanıltarak ayette de bunu söylendiği yönünde beyanda bulunmuştur” dedi.  Yüksel, “Biz TRT emekçileri olarak kamu hizmeti anlayışı ile yayın yapan özerk, demokratik, katılımcı ve laik bir TRT'yi savunma mücadelesini sürdürmeye kararlıyız” ifadesini kullandı.

‘IŞİD HAYRANLARINI MAHKUM EDECEĞİZ’

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Bülent Kaya, “Kutuplaşmanın, iç savaş sinyallerinin verildiği, ötekilerin kendini güvende hissetmediği bir dönem yaşıyoruz. Namaz kılmayanların kafasının kesilmesi, hamile kadınların sokağa çıkmamasının salık verildiği TRT yayınlarındaki sözler sürçü lisan olarak kabul edilemez. Bir arada yaşamamızın önüne engeller koyanları kınıyoruz. Aleviler, Hristiyanlar, ateistler ve tüm ötekiler olarak tedirginiz. TRT'de var olan IŞİD hayranlarını mahkum edeceğiz” dedi.

KESK MYK üyesi İlhan Yiğit, barış ve kardeşliğe ihtiyaç duyulan bugünlerde yapılan, bu tür ayrımcı açıklamaların toplumu daha çok kutuplaştırdığını belirterek, “AKP'nin siyasal islamcı geleneği bütün inanç gruplarını ötekileştiren ve ortadan kaldırmaya çalışan zihniyetin kendisi IŞİD zihniyetidir. AKP'le IŞİD arasındaki fark kola markaları arasındaki fark kadardır” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen Manisa Şubesi'nden liselilere destek

SONRAKİ HABER

Ammar 2: Cin İstilası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...