16 Haziran 2016 09:54

TRT'deki 'Namaz kılmayan hayvandır' sözüne Adana'dan tepki

TRT’de yayınlanan 'Ramazan Sevinci' isimli programda sarf edilen 'Namaz kılmayanlar hayvandır' sözüne Adana’dan tepki geldi.

Paylaş

TRT’de yayınlanan 'Ramazan Sevinci' isimli programda ilahiyatçı Mustafa Aşkar tarafından sarf edilen 'Namaz kılmayan hayvandır' sözüne Adana’dan tepki geldi.

İnönü Parkı’nda bir araya gelen Pir Sultan Abdal Kültür Derneği(PSAKD) ve Alevi Kültür Derneği’nin de içinde olduğu Alevi dernekleri yapılan hakarete tepki gösterdi. Kurumlar adına konuşan PSAKD Adana Şube Başkanı Şükrü Şahin, Ensar Vakfı’nda tecavüzlere ses çıkarmayanların bu nefret söylemlerini her gün yaygınlaştırdığını ifade etti. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere iktidar yetkililerinin halkları ayrıştırmaya yönelik sözlerinin sıradan hale geldiğini ifade eden Şahin, Cumhurbaşkanının her sözünde hakaret, aşağılama ve tehdidin mutlaka bulunduğunu dile getirdi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Bugüne kadar imc tv, Hayatın Sesi gibi muhalif kanallara sudan gerekçelerle cezalar yağdıran RTÜK’ü eleştiren Şahin, “RTÜK bu programla ilgili sadece inceleme başlatmıştır. Sonucun ne olacağını hepimiz tahmin edebilmekteyiz” dedi. En ufak muhalefeti Cumhurbaşkanına hakaret olarak nitelendiren savcıların olay karşısında sessiz kaldığını söyleyen Şahin, hem sözü söyleyen şahıs hem de TRT hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını, RTÜK için başvuru yapacaklarını dile getirdi. Şahin, Sünni inancından olup namaz kılmayanlar dahil, gayrı müslimler ve inanmayanların devlet eliyle yürütülen bu hakaretin mağdurları olduğunu dile getirdi. Nefret kültürünü büyütmenin katliamlara alan açacağını söyleyen Şahin, başta Cumhurbaşkanı, herkesin söylemlerine dikkat etmesi gerektiğini ifade etti. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Demokrasiyi savunan güçlerin birliği büyük ihtiyaç

SONRAKİ HABER

Facebook Messenger'da futbol oynayabilirsiniz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...