16 Haziran 2016 08:42

Özgür Gündem’de 6 nöbetçiye daha soruşturma açıldı

Özgür Gündem gazetesinin başlattığı Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katılan 6 kişiye daha soruşturma başlatıldı.

Paylaş

Özgür Gündem gazetesinin Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katılan Nadire Mater, Beyza Üstün, Mehmet Güç, Tuğrul Eryılmaz, Faruk Balıkçı, Şeyhmus Diken ve Jülide Kural hakkında “örgüt propagandası” iddiası ile soruşturma açıldı. Böylece nöbete katılıp hakkında soruşturma başlatılanların sayısı 37’e yükseldi.

Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyası kapmasında gazetenin genel yayın yönetmenliği görevini üstlenen 6 isim hakkında daha soruşturma başlatıldı. Bianet Proje Danışmanı Nadire Mater, Halkların Demokratik Partisi Eski Milletvekili Beyza Üstün, Gazeteciler Mehmet Güç, Tuğrul Eryılmaz, imc TV Diyarbakır Temsilcisi Faruk Balıkçı, Yazar Şeyhmus Diken ve Sanatçı Jülide Kural hakkında da “örgüt propagandası” iddiası ile soruşturma açıldı.

Söz konusu isimlere açılan soruşturmalarla birlikte bugüne kadar kampanya kapmasında ‘Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği’ görevini üstlenen 37 isme soruşturma başlatılmış oldu.

Son olarak haklarında soruşturma açılan Gazeteciler İhsan Çaralan, Işın Eliçin, Murat Çelikkan, Uğur Karataş, Öncü Akgül, Avukat Ayşe Batumlu ve HDP Eski Milletvekili Hasip Kaplan, 13 Haziran’da Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde ifade vermişti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

'Erdoğan'a hakaret' iddiasıyla profesörün işine son verildi!

SONRAKİ HABER

ESP'ye yönelik baskın Mersin'de protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...