16 Haziran 2016 08:24

Mersin’de BES’ten eşit işe eşit ücret talebi

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şubesi, 'Eşit işe eşit ücret' talebiyle maliye binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şubesi, “Eşit işe eşit ücret” talebiyle maliye binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada Şube Başkanı Yusuf Kaya, “On yılı aşkın bir süredir devam eden ve Maliye Bakanlığı’nda görev yapan herkesin mutsuzluğunun kaynağı olan uygulamalara karşı her kadro ve unvandan maliye emekçisi olarak artık yeter diyoruz” dedi.
BES Mersin Şubesi üyeleri, maliye binası önünde bir araya gelerek “Yeter artık adalet istiyoruz. Gelir-gider, merkez-taşra, uzman-memur ayrımına son” pankartı arkasında basın açıklaması düzenledi.

Açıklamada konuşan Kaya, yeniden yapılandırma adı altında emekçilerin böl-parçala- yönet sistemine entegre edilmeye çalışıldığını söyledi. Kaya, “Hem gelir hem de gider birimlerinde maliye emekçilerini, uzman-memur, taşra-merkez, kurum içi uzman- yeterlilikle uzman, eski-yeni memur, gibi ayrımlara tabi tutulmaya çalışılıyor” diye konuştu. Ayrıca Kaya, bir kişinin dinine, ırkına göre kamu hizmeti verilemeyeceğinin altını çizerek, “Çalışanları bölen, parçalayan, kimlikleri ve inanışlarına ve siyasal düşüncelerine göre değerlendiren bir zihniyetle devlet ve devletin kurumları yönetilemez” ifadelerini kullandı. (Mersin/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Berkin'in babası: Cumhurbaşkanı benim kafama da sıksın

SONRAKİ HABER

'Erdoğan'a hakaret' iddiasıyla profesörün işine son verildi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa